|
Technická: host sice možná jednal v dobré víře, nicméně stejně blbě. Upadne-li cokoli (jako příbor nebo jídlo; nikoli třeba manželka, že) na zem v restauraci, je řešení úkolem personálu, nikoli hostů. Host tak nejvýš může personál jemně upozornit, pokud je to tak mizerný pajzl, že si toho nevšimnou neprodleně sami.
|
|
1/ Roote, libi se mi, jak pisete; i z banalni prihody napisete clanek, ktery me bavilo cist.
2/ Spina se v souvislosti s jidlem precenuje. Lide neustale jedi sileny humus a zjevne jim to nic nedela, protoze tomu maji asi uzpusobene traveni a cely ten proces zpracovani potravy. Kdo nekdy delal v masne, pekarne, supermarketu, by mohl vypravet, jaky humac se do jidla dostava v jednom kuse a jake hruzy se s temi potravinami deji (cest podnikum, kde se tak nedeje; lec na vlastni oci jsem videl dva idioty ve skladu v plzenskem Tescu, kterak hraji fotbal s siskou salamu a nasledne ji pomoci - pravda, to byl extrem.... lec o krysach ve strojich jsem slysel nejednou a sam byl i jednou svedkem). V porovnani s tim je nejaka vidlicka na zemi o nicem.... a ac bych s ni take nejedl, je to spise o dobrem pocitu, nebot jsem presvedcen, ze i kdybych s ni jedl, nebude mi ani blbe.
|
|
|
Důvody, proč nežrat ze země, nejsou v žádném případě zdravotní, nýbrž výhradně estetické.
Ostatně existují hypotézy, podle nichž je ukrutný rozmach nejrůznějších "alergií" primárně zaviněn absurdně přehnanou hygienou ve věku batolecím. Nakolik je mi známo, důkaz (dosud?) neexistuje, lež zní to velmi plausibilně.
|
|
|
Zní. Důkaz také nemám, ale indicii ano.
Jako malí jsme se sestrou vyrůstali v neuvěřitelné špíně; v koupelně jsme měli plíseň (ne nějakou nenápadnou, ta koupelna byla prostě plesnivá), všude mastnota, spousta zvířat, které se procházely kolikrát i skrz jídlo, jednou jsme dokonce našli pod postělí rozkládajícího se ptáka, špína neuvěřitelná, když jsem pak přišel na kolej, které jsou špínou poměrně pověstné, připadalo mi to tam jako ráj čistoty.
Mělo to tu výhodu, že když jsme na táboře měli jednou hromadnou sračku a jednou i cosi vážnějšího (jako ne na nemocnici, ale bolesti břicha měli prakticky všichni), jen já a sestra jsme byli naprosto OK bez sebemenších příznaků. Během života se mi pak stalo víckrát, že kdykoliv byl nějaký takový problém, mně se to vždy vyhlo, přičemž naprosto neznám pocit, že by mi bylo špatně, protože jsem třeba něco špatného snědl, to se mi, myslím, ještě nestalo.
To sice nesouvisí s alergií, ale řekl bych, že tím, že jsem prožil dětství ve špíně, jsem teď obecně proti vlivům špatné hygieny odolnější.
|
|
|
Oba extrémy jsou špatné. Jak přehnaná špína, tak přehnaná hygiena.
|
|
|
Je to možné, třeba jsem měl jen štěstí, že mi to v dětství nic neudělalo; každopádně teď už je to jen ku prospěchu.
|
|
|
I když jsem vyrůstal na louce a mezi slepicemi, tak se mi v dospělosti spustila senná rýma jako hrom. Co jsem slyšel, tak rodiče hygienu nijak přehnaně neřešili. Ale podle jednotlivých zkušeností se tahle hypotéza stejně nedá posoudit.
|
|
|
|
|
To jsou grilovaní červíci? Mňam!
Ale ten šutr, fuj! :-)
__________________________________________________________
Zde je recept, i s praktickými komentáři: recepty.vareni.cz/smazeni-cervi/
|
|
|
Kdysi jsem četl rozhovor s jedním imunologem a ten vysloveně tvrdil, že pro rozvoj imunity nelze udělat nic lepšího, než si hrát na dvorku do čtyř let ve slepičincích. Něco na tom bude.
|
|
Roote, na čistý hovno ještě nikdo neumřel.
Budu upřímný. Víc mi leze na nervy máslo, který je bezprostředně po vyndání z lednice možný namazat na chleba, takže musím dovážet na 80 km belgický.
|
|
|
Na cisty hovno asi ne. Ne kazdy hovno ale je "cisty", urcite netouzite se nechavat odcervit a chcanky bezdomovcu nebo nejakych fetek asi taky nebudou uplne idealni pro pestovani imunity.
|
|
|
Technická: daleko (opravdu daleko) největší zdroj risika, že se budeš muset nechat odčervit, nejsou pouliční lejna, nýbrž tatarské bifteky ve většině i dost solidních podniků.
|
|
|
Tak vzdy jsem nasel v jidelnim listku lepsi volbu, nez je tatarak... :-)
|
|
|
To bych se raději nechával odčervovat v jednom kuse, než abych si odepřel tataráky....
Jinak nevím, jak je to v porovnání rizika s lejnem, nicméně tataráky jím v množství přibližně jednou týdně (a mám období, kdy i vícekrát týdně) po dobu asi šesti let a žádné problémy s tím nebyly; ani s krvavými bifteky, které jím též velmi často.
|
|
|
"To bych se raději nechával odčervovat v jednom kuse, než abych si odepřel tataráky...."
Snad první Vaše věta, která je mi sympatická. (Na rozdíl třeba od ukňučeného "nebuďme na sebe oškliví" - to bych vážně blil.)
Navíc mne přivádí k myšlence servírovat rovnou k tataráku odčervovací tablety, což by snad mohlo pomoci překonat panickou hrůzu z červíků i těm připosr... bázlivějším.
(Co Ty na to, Arnolde?)
|
|
|
Ble. Tim už ten humus nevylepšíš. Jsem vládce tvorstva a vrchol evoluce. Ochočil jsem si oheň! Jsem snad nějaká evolučně podřadná hyena, abych to žral syrový? Já tě důrazně varuju, nezahrávej si s tím, Coyote! Dneska syrový maso a co bude zítra? Budeš spát na stromě a louskat kobylky? Tisíce let evolučního úsilí v hajzlu...
Hoď to radši na pánev, to já na to.
|
|
|
Jo, hodím to na pánev a připravím krmi hodnou vládce tvorstva - karbanátek. To určitě.
Na stromě jsem spal nedávno a o kobylkách vážně uvažuji.
Nu, na to se nabízí otázka, jestli by zahození nějakých těch pár let evolučního úsilí lidstvu spíše neprospělo.
|
|
|
Kurvit svíčkovou mletím, to chce holt talent. To hned tak někdo nedokáže, tohleto. :(
To bysme byli brzo jako druh v prdeli. Buď se udržíme na čele pelotonu, nebo nás evoluce vymaže. A přejedou nás nějaký pižmovky. Sakra uvažuj v širších souvislostech, a ne že je jenom tobě na stromě dobře. Co naše děti? Aha!
|
|
|
Vy máte s coyotem nějaké děti, notabene takové, jimž není dobře na stromě? To jsou věci.
|
|
|
Že vy to na mne zkoušíte zase s logikou??? Naštěstí takové podlé triky prokouknu!
|
|
|
Dětem je na stromě dobře taky, bo je tam beru s sebou.
Evoluce nás vymaže stejně, ať melu svíčkovou nebo ne.
Kurvit jo?!?
Tak jestli se mě teď nikdo nezastane, tak příště budou párky.
|
|
|
Svíč-ko-vá. Svíč-ko-vá!!! Slyšíš jak to libozvučně zní??? A co teprv ta rajská chuť! No a když pánev, tak třeba stejk, ne? To je úplně jiná liga, tohleto...
Na párky sere bílej tesák. Soju nežeru. Jsem vrchol evoluce!
|
|
|
Nezní. Jestli něco zní objektivně libozvučně, tak je to ta-ta-rák, Ty vrchole.
Jakoupak soju? U shellky teď prodávají - a já si ho občas s gustem dám - vynikající párek s masovou příchutí!
|
|
|
|
To nepopírám.
Ale pochutnám si.
|
|
|
Ty nemůžeš mít o chuti ani šajna. Párky na Shellce... Sežral bys nejspíš i kočku, kdyby včas nezdrhla.
|
|
|
Ty párky ze shellky někdy zkus. Mívají několik druhů, ale jeden z nich opravdu chutí silně připomíná starý dobrý bolševický masový párek, jaký pamatuji z dětství. Když jsem si ho poprvé u pumpy nechal vnutit a ochutnal, skoro mi skanula slza dojetí.
Dej na mě, překonej předsudek a zkus ho. Mně můžeš věřit, neb je-li někdo skutečným fajnšmekrem, tak jsem to já. Nakonec, i mezi těmi kočkami si pečlivě vybírám.
|
|
|
No já nevim. Věřit požíračovi tataráků neni jednoduchá věc. Fakt jako bolševickej párek, ručíš za to?
|
|
|
Fakt jako origo bolševický, za to ručím. A možná je ještě větší.
|
|
|
Tak dobře. Ale jestli je to nějaká past, tak si mne nepřej!
|
|
|
nevěř mu, jsou hnusný, jen tak lákavě vypadaj, jak se tam válej na těch válcích, to totiž chvíli sleduješ a začneš polykat sliny, až do prvního ochutnání. Nebo možná nejsou hnusný, ale jsou bez chuti. Asi si dal párek hned po tataráku a proto mu připadalo, že je vynikající.
|
|
|
To mluvíte o karbanátku, nebo tataráku? Tatarák se nemele.... teda občas ho někdo mele, ale pak je to poznat, když to člověk jí (a i když chápu, že rozdíl v chuti být nemůže a mělo by se to asi lišit pouze strukturou, přísahal bych, že se to liší i chutí).
|
|
|
Já to nemelu ani nemixuji, ale mám takový jakýsi sekáček (tuším, že to je ten, co ho předváděl Horst Fuchs: "raz dva tři - a hotovo!") a z toho ta konsistence není špatná, když se maso předtím nechá trochu namrznout.
A hlavně, než bych to ručně naškrábal (dělám většinou tak dvě tři kila), tak by mě asi přešla chuť.
|
|
|
Je úplně jedno jakou metodou se to maso zmrší...
|
|
|
No tak vidíš...
Ty ho zmršíš hozením na pánev, já rozšmelcováním.
Hlavně, že si oba dáme do nosu, no ne?
|
|
|
Tak ty se chceš se prát jo? Hmm, koneckonců když jde o princip... Na pánev!
|
|
|
Tos měl říct hned, že jde o princip. Já už myslel, že Ti ty karboše vážně šmakujou. Ale jestli se jimi cpeš ze zásady, tak to Ti už rozumím.
|
|
|
No, kdybych dělal tolik, asi se s tím taky neškrábu. K čemu dvě tři kila? To máte tak velkou rodinu?
Jinak by mě zajímalo, jak chutná originál připravený sedlem a solený koňským potem xD
|
|
|
Této otázce vůbec nerozumím.
Bez velké rodiny nemůžu dobře povečeřet?
No dobře... Mám. A taky si ho rád dávám s přáteli. Tatarák zkrátka nikdy nejím sám, protože sdílené štěstí je dvojnásobné štěstí.
(Na rozdíl od utrpení, tam je to naopak ... všiml jste si?)
|
|
|
Všiml a souhlasím; je skvělé, že to tak funguje.
Mně jen nějak automaticky napadla rodina, protože jím tataráky většinou s rodinou (jo, hloupá asociace, že jsem to vztáhl i na Vás).... s přáteli si na tataráku zrovna nepochutnám, protože dobrého kamaráda (míněno mužského pohlaví) mám jen jednoho, jenže ten tatarák nejí, zbytek mých dobrých kamarádů jsou ženy, které tataráky buď nejedí, nebo když, tak snědí málo, čili dvě až tři kila tataráku jsem asi nikdy v životě ani neviděl; což Vám trošku závidím xD
|
|
|
Snad první Vaše věta, která je mi sympatická.
Protože maso sbližuje xD
|
|
|
Jak rikal onehda Poly (kdyz predvadel rare steak) - a jestli se bojite, ze z toho muzete neco chytit, tak ja si myslim, ze to za to stoji. ;)
Jsem na tom podobne, s tim, ze si vetsinou tyhle veci pripravuju sam ... nikoli kvuli riziku cerviku, ale malokde to umi tak, abych mel radost za to platit.
|
|
|
Netusite co je v odcervovacich tabletach, jak funguji? Kocky je nesnasi, tak by mne zajimalo proc ... zkouset je nebudu.
|
|
|
Nejsou blbý a ví že takový věci se normálně nežerou. Zkuste nějakej podfuk.
Začít studovat můžete třeba tady: www.drontal.com/
|
|
|
Trochu tomu rozumím, tak se pokusím:
Ta tableta musí být dost velká, aby červa vytlačila. Kočky ale mají střevo moc tenké, proto je jim to nepříjemné.
|
|
|
Ty nesleduješ vývoj, viď? Jinak bys tady nepsal kolegovi takový zavádející informace. Špunt je dávno překonanej, to platilo za krále Klacka. Tableta nemusí být velká, protože má na povrchu štětiny. Takže se kočičímu střevu přizpůsobí a červy vymete o 16,89 procenta lépe.
|
|
|
Tak to se kolegovi omlouvám a doufám, že ještě nezačal brousit tablety na průměr kočičího střeva. Jeden vynález stíhá druhý a já už to nestačím sledovat.
|
|
|
No vidite, a ja myslel, ze to ma hacky, na ktere to ty cervy nabodne.
|
|
|
Vyzbrojen výrokovou logikou bych rád poznamenal, že zrovna s těmi exkrementy je vhodné být mírně opatrný -- na rozdíl od "běžné špíny" se v nich typicky vyskytuje daleko agresivnější mikrofauna.
Kupříkladu je zcela jisté, že na škrábnutí bambusovým hrotem pomazaným lejnem, resp. na následnou otravu krve, umřelo docela dost amerických vojáků ve Vietnamu.
That all said, samozřejmě www.dfens-cz.com/komentare.php?akce=fullview&cisloclanku=2013122001& lstkom=531507#kom531511.
___
Stran másla, inu, máte si tlouci vlastní. Od toho jste jednou kulak, ne?
|
|
|
OC+root: Tak příspěvek obsahoval v první větě jistou dávku nadsázky - nepopírám.
To už by člověk nedělal nic jinýho. Sám si chleba péci, sám si tlouci, sám si děti vzdělávati, sám si.. no nic.
Hergot a kdy mám chytat lelky???
|
|
|
Výroková logika nezná nadsázku! Vaše řeč, praví logik, budiž jasná: ano-ano, ne-ne.
Zkuste chytit lelka a říci mu, aby Vám... no nic. Každopádně se můžete domluvit s vedlejším kulakem, že on mléko a máslo a Vy děti a zrno; pak máte nějakou kontrolu stran kvality. Pokud to však z čiré lenosti necháte na Hypernově a Lídlu, nemůžete se divit, ne?
|
|
|
Oujééé, já zapomněl... :)
Kulaků je v kraji nedostatek. Nikdo se do toho moc nehrne, až na pár šílenců. Venkovští lidé mají jednak instinkty a jednak zkušenosti. Skoro bych řekl, že něco visí ve vzduchu. Všichni se hlásí buď na popeláře, nebo úředníka.
|
|
|
A co teprve, až se Vám vedle koukolu v poli vysemení také logika predikátová; to se teprv podivíte!
No... to je celkem dobře naplánované. Aspoň bude mít kdo odvážet nadbytečné úřednické mršiny.
|
|
|
I dejte pokoj. Ještě tu tak chytit, to by byla už načisto má smrt!
|
|
|
S tím lelkem by se to dalo zařídit. Jeden člověk toho jména bydlí u nás v osmičce.
|
|
|
Pročpak si myslíte, že se asi lelek jmenuje kozodoj? Aha!
|
|
|
Další nový střípek vědomosti. Díky Vám zemřu jako vzdělaný člověk. :)
|
|
|
Copak on opravdu někdo máslo na chleba maže?
Nikdy jsem to nezkoušel - ukrajuju si tenoučké (do 5 mm) plátky a ty kladu na kousky chleba (někdy i na celý krajíc, jeden vedle druhého jako dlaždič)...
|
|
|
No a pak to necháte orazit a pěkně to rozmáznete. Ale vy budete nejspíš netrpělivej.
|
|
|
Přesně tak, podle plátků másla na chlebu se poznají nerváci.
|
|
|
Jakej je teda Váš problém, Jízlivče?
|
|
|
Příliš mnoho mastných omega kyselin. Nebo příliš mnoho přátelských bakterií?
|
|
|
Bože ... vůbec mě nenapadlo, že by v tom mléku, co právě popíjím, mohly být takové sajrajty.
|
|
|
to já jsem trpělivá, máslo nakrájím na plátečky, pokladu na chléb a začnu rozmazávat, chléb se začne trhat, už jsem skrz, ale pořád jsem v klidu, pořád se snažím, pořád bojuju, ale s ledovým klidem!!
|
|
|
Máš strach, že začnem řešit tvý frustrace, viď? :)
|
|
|
strach? Kdepak!! Já jsem klidná, jsem úplně klidná, vůbec žádný problém, ničeho se nebojím, frustrace nemám, ničeho se nebojím, frustrace nemám, ničeho . . . . . .
|
|
|
No jenom aby! Tady diagnostikujem na počkání...
|
|
|
já nemám ani strach ani frustrace, takže 4:0 pro mi!!
|
|
|
Tos blbě spočítalas. Ve skutečnosti je to 6:0 pro mi!
|
|
|
Frustráte! Až si místo traktoru pořídíš kabrio, tak se můžeme bavit, víme?
|
|
|
Traktor je víc než kabrio i s motorkou. Když si prdíš kolem kulturhausu, všechna děvčata žebraj, abys je vzal na vlečku. Ale to frustrát jako ty nikdy nepochopí ani neocení.
12:0 pro mi!
|
|
|
a na co jako hustopravičák potřebuje traktor? By jako Ancap bez traktoru nefungoval nebo co? Ale to stejně nepochopíš, s traktorem to není stejný jako s kabriem, ani se nesnaž, to nedáš! A ještě ke všemu žiješ ze státního, všichni zemědělci berou dotace, tos nevěděls?
|
|
|
Zase lžeš! Ze státního nežiju a když píšu jak na traktor chytam baby, tak tím nic neříkám o fungování AnCapu. Al mne to nepřekvapuje, v logice máš mezery. A krom toho muj traktor je nedotovanej! Typickej Moussatrolling. :(
To ty požaduješ aby vesničani prokáceli lesy, abys tam mohla autem. To je pro vás etatisty typický. Ty socialisto!
|
|
|
A přesně z tohoto důvodu mažu raději kunerol.
|
|
|
ty můžeš, protože beztak sníš cokoliv, syrovým masem počínaje, párkem od pumpy konče. Ale co my ostatní chudáčci, kterým ještě neumřely všechny chuťové buňky znechucením?
|
|
|
Teda, vy jste to rozjeli...
Jsem do té míry netrpělivý (a nenažraný), že si většinou vyrábím "jednohubky": kousek chleba (někdo by řekl půl krajíce, na to plátek másla (lepší z osminky, může se brát rovnoběžně s okrajem), kousek sýra (půl plátku), plátek šunky (když se nevejde, přeloží se napůl), lžičku marmelády* - a šup do huby...
Taky když si sám vařím, sežeru polovinu ingrediencí ještě po studenu...
* Nemusí být dle EU normy, rád třeba borůvkovou mebo malinovou...
|
|
|
Plátek šunky a lžičku marmelády? Tak daleko jsem s kombinacemi slaného a sladkého ještě nepostoupil - vrcholem byla svíčková s brusinkami. Ale vyzkouším to :-).
|
|
|
Já na to jdu od lesa…ukrojím, položím, ukousnu, a tak dál, dokud je krajíc :D
|
|
|
to je řešení tak někam do Senochrupova, ale kde mám tak asi v centru Prahy vzít les? A že by se mi kvůli namazání chleba chtělo jezdit někam za Prahu hledat les, tak to se mi teda nechce.
|
|
|
A tak že jsi to Ty, tak Ti započtem' těch pár stromů v sadech Svatopluka Čecha, no.
|
|
|
Pražskej les. :)))) Abys tam Mousso ještě nezabloudila!
|
|
|
tss, les to já znám, moc stromů a jsou tak blízko u sebe, že tam normálně autem neprojedeš! No nekecám, neprojedeš. Asi nějaká pomsta vesničanů nebo co? Hele, fakt byste nemohli ty stromy v lese dávat kousek dál od sebe? Jako co by vám to udělalo?
|
|
|
|
to jedeš pořád jen kolem lesa. Les je napravo a tam před námi ti vykutálení vesničani ukrývají borůvky, ostružiny a houby! Svévolně tam nastavěli stromy blízko u sebe, abychom se tam nedostali a ještě hloupě provokují, že na všechno jdou od lesa, ale na mě si nepřijdou, já do nich vidím! A abychom tam nechodili pěšky, tak tam instalovali nebezpečné věci jako jsou hadi, lesní vosy, divoká prasata a bludné kořeny. Co jiného by se dalo nazvat diskriminací!
|
|
|
Odkud víte, že to roste v lese, hergot? Doteďka byla radost s váma obchodovat. Ještě že tam jsou ty bludný kořeny a vosy.
|
|
Nevím, jestli to není zase nějaký rébus nebo tak něco. Protože to je stejně blbý jako nápověda ke hledání úkolu na Viribus Unitis.
Nehodlám nad tím pátrat. Nicméně. Moje matka měla šest dětí. U prvního když spadl dudlík na zem, tak předtím, než jej vrazila dítěti zpět do huby, dala jej vyvařit. Druhému dítěti spadnuvší dudlík olízla a u třetího děcka dala dudlík olíznout psovi.
|
|
|
tak to radši ani nechci vědět, co dělala u šestýho :)
|
|
No článek celkem o ničem , ale pěkně napsaný, tak to občas bývá. Nicméně mě to rozesmálo, protože jsem si zrovna včera dělal opakování z této kulturní záležitosti : http://www.youtube.com/watch?v=EdzqTGmEcZE
|
|
host byl veden slušným chováním? Od kdy je slušné dávat věci ze země na jídelní stůl?
|
|
Roote, copak jste delal za brigasy za totace? Ja absolvoval furu podniku, kde jsem makal i s muklama (jooo dobre placeny), umejval mrtvoly ve spitalu (placka rumu denne fasovana, no neber to), ale taky delal treba ve vyrobe CocaColy (co se stane, kdyz v mycce lahvi dojde voda? No neoplachuje se, proste se jede dal...), ve vyrobe zmrzliny (jak dlouho se udrzi flusanec na vane s kremem, nez ho michacka rozsleha?), ve vyrobe rajcatoveho protlaku (rajce, ktere drzi pohromade, neni nikdy uplne shnile), ve vyrobe pastik (to je fuk, ze se vozejk s masem vysypal na zasranou zem, hlavne at se to tam dlouho nevali, aby se po tom neslapalo) a take v pekarne (nezapomenout rano nejprve zabouchat na masinu tyckou, nez se to zapne, at maji mysi sanci...).
Vidlicka?
Checht....
|
|
|
Muzu se optat kde se tady za totace vyrabela CocaCola?:)
|
|
|
|
Díky. Mladej ročník tak nevím. Jen vím, že v Kyjích to určitě nebylo :)
|
|
|
|
Ve Slušovicích. :o)
Nebo to byla Pepsi? Teď nevím. :( Každopádně, ani jedna z nich se sem nevozila... proč taky vyhazovat cenné devizy za vodu s cukrem, která se dá v licenci namíchat kdekoliv?
|
|
|
Možná jsem špatně slyšel, ale měl jsem za to, že dokonce až donedávna se sem vozil koncentrát, aby receptura nepadla mimo. Přijde mi trochu jak z jiného vesmíru, že by prodali recepturu, a ještě k tomu komoušům, ať si to dělaj sami.
|
|
|
Pokud vím, tak i za komoušů se vozil koncentrát, který se v té Frutě jen ředil a stáčel.
|
|
|
Co si pamatuju, tak do fabriky chodil koncentrat z Madarska. Asi to tam z velkejch barelu staceli do mensich. Ve Frute byla linka, ktera vytahla z bas lahve, umyla je v louhu, vyplachla vodou a strcila z5. Venku na place byla hromada bas a hromada kartonu s novymi lahvemi, brigosi to ruco fuco cpali do tech bas.
Linka po umyti lahve ihned plnila a zavickovavala. Zametnanci Fruty ZASADNE a bez vyjimky pili jen sifon. Ne, zeby se Cola kontrolovala, ale proste asi tusili, co se jak vyrabi. Nebyl problem na lince udelat basu preplnenych lahvi a tu pak vzit nekam za roh a vychlastat.
Osobne jsem pracoval na lince, kde jsme odvickovavali sirupy, protoze kdyz jim na te umyvaci lince nejel ten oplach, tak se lahve od louhu naplnily sirupem a on pak potvora (na rozdil od te Coly) zmenil po par dnech barvu. Takze vylejt a znovu naplnit.
Jinak dalsi story z tehoz podniku byla vyroba horcic. Rano se zapla linka a prvni serie mely uprostred kelimku vic rezavej flek, nez bylo u horcice bezne. Holt... nez se umyla rez z trubek, no. A pokud si obsluha nevsimla, ze v automatu na zavickovani dosly dekliky, tak par horcic melo razitko vyroby (tehda se nedaval datum spotreby, alebrz vyroby) primo na horcici.
Ale to by se dalo brat podnik od podniku a dost mozna ani ne tak do hluboke minulosti. Vsude, kde se dela se zradlem, je to k zbliti.
|
|
|
Pořád se vozí koncentrát a platí to všude na světě. Ten nápoj nevyrábí mimo USA Coca-Cola ale je to franšízy (hrozný slovo) takže jim logicky svoji recepturu nesvěřuje ale prodává koncentrát.
|
|
|
Baza a vozi z Coca Coly, ale cukor je domaci. Takze v USA tam mate HFCS, u nas trstinovy cukor.
|
|
|
Uspavaci clnek jak od Urzy...
Po novym roce byste se kluci meli vyprsit a vrhnout sem serial clanku o sprchovani, pozorovani mydla na umyvadle, nebo o pohledu do poloprazdny lednicky.
Clanek bych radil k ukolebavce "Hali beli, kone v zeli", protoze se snad neda pri cteni neusnout 8o)
Korunu tomu nasazuje hodnoceni, ze kdyz si v hospode nevsimnou vidlicky na zemi, je to automaticky "mizerny pajzl". No, su rad, ze nechodim do mizernejch pajzlu na predrazeny jidlo servirovane s vidlickama od hoven.
Asi moc nezapadnu do hry na slechtu, ale pokud nekdo prekracuje lezici pribor (na ktery popr. sam slapnul, nebot necumi pod nohy), potoze "to neni jeho vec", tak me napada, zdalze toto chovani pouzit jako ilustraci pristupu k ostatnim vecem. Dam si to za domaci ulohu...
|
|
|
Copak článek, ten je v porovnání s diskuzí o chytání lelků a mazání chleba a exkrementech ještě hotový thriller. Průser je že ze všech těch co se zúčastnili té diskuze o hovně (tentokrát doslova) občas vypadne i něco co si se zájmem přečtu, proto je nemůžu hodit do "ignore".
|
|
|
Třeba se teď Root ďábelsky chechtá nejen tomu, jak to Urzovi nandal ve schopnosti vysmrknout sofistikovaný blábol o ničem, ale i těm, co mu to sežrali i s navijákem :)
|
|
|
Článek je úplně evidentní parodie, diskusi jsem nepročítal, ale snad nechcete říct, že na to někdo skočil? :)
|
|
|
smi se vubec pod prispevek ZZR dat +1? Veta hrat si na slechtu ma zde neco do sebe:-)
|
|
|
I ja souhlasim s Honzovym: "Asi moc nezapadnu do hry na slechtu, ale pokud nekdo prekracuje lezici pribor (na ktery popr. sam slapnul, nebot necumi pod nohy), potoze "to neni jeho vec", tak me napada, zdalze toto chovani pouzit jako ilustraci pristupu k ostatnim vecem".
|
|
Hm a co velkolepý závěr, že za to může stát a že je to názorný příklad toho, že jakékoliv státní hygienycké normy jsou zbytečné a celá historka je nepochybně bohatě dostačujícím důvodem k okamžitému zrušení veškerých těchto norem? :D
|
|
|
Trefa!
Žádné státní regulace a kontroly nás neuchránily před kontaminací vidličky.
Stát je tedy k ničemu.
|
|
Při obědě v jedné restauraci si jeden z hostů všiml, že všichni číšníci mají v náprsní kapsočce polévkovou lžíci. Nedalo mu to a toho, jenž jej obsluhoval, se na tuto zvláštnost zeptal.
"Víte pane", odpověděl mu číšník, "majitel najal manažerskou firmu, aby zjistila, jak urychlit a zefektivnit naši práci. Firma po půlročním zkoumání zjistila, že nejčastěji upadne hostovi na zem polévková lžíce a pokud ji má obsluhující číšník ihned po ruce, ušetří 20% času, který by věnoval cestě do kuchyně a zpět ke stolu hosta."
Host se s vysvětlením uspokojí, ale po chvíli si povšimne, že každému číšníkovi visí z poklopce malý provázek. Nedá mu to a opět se číšníka zeptá.
"Jste velmi všímavý, pane", ztiší číšník hlas. "Ona totiž ta firma dále vyzkoumala, že pokud si po příchodu do práce uvážeme na penis provázek, při návštěvě WC jej lehce za provázek vytáhneme, takže se ho nedotýkáme rukama, nemusíme si je tudíž mýt a ušetříme 40% času, stráveného na toaletě."
"No a jak ho bez pomoci rukou dáte zpět do kalhot?" ptá se host.
Číšník ztiší hlas ještě víc: "Nevím, jak ostatní, ale já si pomáhám tou lžící..."
|
|
Konečně Root napsal hezkej článek co má pointu, a dostane špatnou známku. Možná, že cílem článku nebylo povyprávět o vidličce, ale něco úplně jiného, ale stejně je to dost poučnej příběh. Vliv náhodných událostí na osud jednotlivce se podle mě dost podceňuje.
|
|
|
Jakých náhodných? Přece si řídíme svý životy sami. Nebo ne? Co nejde spočítat, nebo změřit, to přeci neexistuje, Áčko proberte se!
|
|
|
|
Asi to nebylo od mne moc povedený. Nechme to být.
|
|
|