D-FENS

  Hlavní menukulatý roh
  • Hlavní stránka
  • Statistiky
  • Personalizace
  • Kniha hostů
  • Autoři webu
  • Oldschool D-FENS
  • Chlívek

  •   FAQkulatý roh
  • Jak se stát autorem?

  •   Toplistkulatý roh



    Komentáře
    ke článku: Mazanec rychle a levně
    (ze dne 21.04.2014, autor článku: D-FENS)

      Stránkovat

    Komentář ze dne: 21.04.2014 00:36:52     Reagovat
    Autor: moussa - Janík
    Titulek:trochu pozdě!!
    kde mám teď po půlnoci sehnat polyuretanovou pěnu na zítřejší mazanec?? Teď už ji nekoupím a zítra bude všude zavřeno! A ještě bych potřebovala poradit, čím nahradit kopřivy. Dnes jsem se pokoušela sehnat kopřivy do nádivky a kopřivy nejsou! Pochopitelně jsem se po nich nepoohlížela ve městě, protože tady všechno organizuje ÚRM a s kopřivami jsme zatočili již dávno, jenže kopřivy už nejsou ani na chatě!! Tak teď nevím, zakázala Unie kopřivy, nebo se něco Unii nepovedlo a zbídačený lid prostě všechny kopřivy snědl dávno před velikonocemi?

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 21:28:57     Reagovat
    Autor: D-FENS - D-FENS
    Titulek:Re: trochu pozdě!!
    Kopřivy nemají ve veřejném prostoru co dělat, to je snad jasné. Zatím není norma na chaotický růst kopřiv, takže kopřivy prostě nesmějí být.

    Směrnice EU 18.88.666.88.18 Ostern für EU-Bürger navíc definuje, že výroba nádivky doma je zakázaná. Zhotovování nádivky totiž odkazuje na překonaný odkaz sezónních křesťanských svátků, tzv. velikonoc, jejichž periodické každoroční oslavy urážejí přistěhovalce jiného vyznání. Zatímco představitelé většinové společnosti dělají nádivku z kopřiv propašovaných ve slipech ze Švýcarska, v Africe umírají děti hladem.

    Zkus posečkat do 21.5., což je Světový den kulturní rozmanitosti, to by se třeba mohly objevit nějaké kopřivy na různých street-art festivalech apod.

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 08:46:29     Reagovat
    Autor: Pat Bateman - georgetown
    Titulek:Re: trochu pozdě!!
    Pche, manželka viděla prodávat svazeček kopřiv na farmářském trhu za 25 Kč. Nekoupila je s poznámkou, že neví, kde je narvali a zajela si do lesa urvat svoje. A já to pak musím jíst...
    Life is like an erection. Hard and short!

     
    Komentář ze dne: 27.04.2014 23:36:20     Reagovat
    Autor: moussa - Janík
    Titulek:Re: Re: trochu pozdě!!
    neví, kde je narvali? Copak ke kopřivám neměli potřebný certifikát s uvedením původu, kvality, dovozce, sběrače, přesného složení půdy, certifikované výšky, přesných rozměrů listů, atd.? Co je to za pořádky?

    Komentář ze dne: 21.04.2014 02:30:30     Reagovat
    Autor: SJ - Petka
    Titulek:
    Á, koukám, že D-FENSe nějak našláply ty psychohejty, co se objevily pod prvním článkem ze série "Receptář prima nápadů". To zas bude hodnocení, určitě nejmíň 7 nebo nějaká podobná, z čistě matematického hlediska vlastně nedosažitelná hodnota:-). Ale jen tak dál, já jsem s radami Přemka Odvahy vcelku spokojen. Vodotěsný mazanec mě sice trochu rozsekal, ale staročeská PUR pěna mě zase slepila, takže se to obešlo bez trvalých následků, pokud nepočítám ty slipy, a ty snad půjdou vyprat. Což je mimochodem zajímavé téma pro další díl Receptáře, takže se budu těšit na nějakou mňamku z neopravitelně poškozených jégrovek. Za těchto podmínek mi to D-FENS prakticky dluží...

    Komentář ze dne: 21.04.2014 09:00:50     Reagovat
    Autor: Smarja Josef - Smarja Josef
    Titulek:Mazanec od Odkolka........
    Máme doma mazanec od Franty Odkolka, krom klasiky jako je mouka, voda cukr... je tam mimo jiné: kyselina mléčná, kyselina octová, mléčnan sodný, E471, E472e, řepkový lecitin, guarová mouka, kyselina askorbová, amyláza,citronové aroma, glycerol, E1520, octan sodný, bramborový škrob, sorbát draselný, oxid siřičitý. Komplet celé složení jsem neopisoval. Není absolvovat nějaké školení pro zacházení s nebezpečnými látkami pokud ten mazanec koupím? V Babišově krájeném chlebu jsem dokonce potkal bramborovou kaši!!!!!!!!!!!!! Vůbec nechápu proč to tam dávají, každopádně se ten chleba nedá žrát.

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 10:43:05     Reagovat
    Autor: root - Root
    Titulek:Re: Mazanec od Odkolka........
    Jestli se ptate, zda se to smi jist, tak smi. Ale drobky a nestravitelne zbytky musite zakopat metr pod zem.

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 13:31:37     Reagovat
    Autor: Smarja Josef - Smarja Josef
    Titulek:Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    Myslíte, že je tohle normání všude ve světě, nebo se takhle vyrábí pouze v Českém bananistánu? Koupili jsme z nouze v Německu rozpečené pečivo a světe div se, i po dvou dnech bylo absolutně v pohodě.

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 15:00:47     Reagovat
    Autor: root - Root
    Titulek:Re: Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    No, ono i to stavajici bude po dvou dnech v pohode, prave kvuli te chemii. Slozeni nemeckeho rozpeceneho peciva jste asi necetl, rekl bych, jinak byste dospel k podobnym zaverum. A ano, je to bezne vsude po svete mimo rozvojovych zemi, tam ovsem jsou v pecivu jeste jine veci...

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 11:42:49     Reagovat
    Autor: Modrá Soňa - Neregistrovaný
    Titulek:Re: Mazanec od Odkolka........
    Ještě se tam dává E920 (L-cystein), aby bylo pečivo vláčné a měkoučké delší dobu. Protože je všeobecný nedostatek oslích a koňských kopyt, jde nejčastěji o vlasy popravených a jinak "upravených" Číňanů (často také prasečí štětiny - těch je dost, ale Číňanů je prostě přesto víc). Burešovy pekárny to někdy drze označují pouze slovy "zlepšující přípravek", namísto aby napsali E920, čímž obcházejí to nařízení o zveřejnění složení výrobku (opravdový obsah ale stejně nikdo nekontroluje, i když jsou na to státem štědře honorované instituce; případná mrtvá myš nebo hmyz je bonusem zdarma).
    Můžeme si za to vlastně sami, když jsme si stěžovali, že pečivo rychle stárne - zvláčňující přísada z toho udělá ňamku třeba na celý týden.

    www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/77877/necekana-prisada-e920-do- peciva-vlasy-a-praseci-stetiny.html

     
    Komentář ze dne: 22.04.2014 14:10:43     Reagovat
    Autor: Tanguero - Tanguero
    Titulek:Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    Soňo, i když jde o látku vzniklou ze štětin, nebo vlasů, jde o organický produkt. Nesmíte věřit všemu, mnohem víc než popravených, je v Číně ostříhaných.
    Nejen vlasy jsou vyhledávaná surovina, když Baťa rozjížděl výrobu plastů, zajistil si levný zdroj močoviny - pisoáry v jeho továrnách nevedly do kanalizace..
    Každá rostlina je takový malý chemický reaktor a přece se Vám nenadavuje, když se cpete nějakým BIO produktem, hnojeným pravým BIO hnojem, nebojím se to nazvat pravým jménem, hovnem. A ne každá rostlina si s přeměnou dělá velkou hlavu, asi víte, že v Egyptě se zásadně nedoporučuje jíst melouny..

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 00:55:35     Reagovat
    Autor: SJ - Petka
    Titulek:Re: Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    "... mnohem víc než popravených, je v Číně ostříhaných. ..."
    Tím si nejsem až tak úplně jist, v každém případě nejspíš půjdou do milionů obě dvě ta čísla. Navíc je otázka, kolik těch druhých se dříve či později promění v ty první...

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 06:25:40     Reagovat
    Autor: ygrk - Ygorek
    Titulek:Re: Re: Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    Fakjo?
    Spíšbych s troufl odhadnout, že to druhé nepůjde do milionů, ale do miliard.
    Proč si to myslím?
    Inu proto, že podle dosavadních poznatků lze člověka popravit než jednou, zato ostříhat několikrát. Ročně.

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 18:46:21     Reagovat
    Autor: Field - Field
    Titulek:Re: Re: Re: Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    Pravda, pravda. Pěstují-li vězně na vlasy, nedává úplně smysl je popravovat, pokud tedy nezplešatěli.

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 10:16:49     Reagovat
    Autor: jam - jam
    Titulek:Re: Re: Mazanec od Odkolka........
    clanek na ahaonline (aha, bulvar, tak proto) je znacne tendencni a jak jsem to pochopil ja, tak z peciva necouhaji lidske vlasy, ale je v nich latka ktera se mimo jine da snadno extrahovat z vlasu, ale po extrakci uz latku neni mozne ztotoznit s konkretnim tvorem. asi jako kdyz vytezite ropu, rafinujete ji, a z jedne jeji slozky udelate plysoveho medvidka pro svou ratolest uz neni mozne zpetne z pouziteho plastu urcit z jakeho brontosara to bylo.

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 06:35:24     Reagovat
    Autor: ygrk - Ygorek
    Titulek:Re: Mazanec od Odkolka........
    Dovolím si jen poznamenat, že chleba s přídavkem vařených brambor je hodně starý recept, který byl ve zdejších podmínkách oblíbený na počátku renesance domácího pečení (hádám v osdesátých letech).
    Proč to tam dávají, nevím přesně. Možná za účelem dobré opakovatelnosti výsledků pečení.
    Na druhou stranu, v jednom příspěvku uvádíte přítomnost bramborového škrobu v mazanci a zároveň se divíte přídavku bramborové kaše v chlebu.
    Nepřijde Vám to zvláštní?

     
    Komentář ze dne: 24.04.2014 23:56:29     Reagovat
    Autor: moussa - Janík
    Titulek:Re: Mazanec od Odkolka........
    podle všeho nevíte, co chcete. Čekal jste snad, že Odkolek peče každý mazanec zvlášť s láskou a péči, že nemusí dodržet normy a požadavky, aby pečený výrobek vydržel určitou dobu, aby měl požadované složení, chuť, vůni? Snad není tak složité pochopit, že průmyslově vyráběné pečené výrobky budou vždy odlišné od těch domácích.

    Odkolkův mazanec určitě vydržel stejně dlouho jako německé pečivo.

    Komentář ze dne: 21.04.2014 09:02:19     Reagovat
    Autor: Q - Q
    Titulek:
    Jednoznačně chválím absenci jakékoliv tepelné úpravy. Nějaké vyvařování je trapně out a dělají to jen opravdu trapní zpátečníci, což ví každý kuchyňský hipster a žrádlo žereme zásadně syrové nebo upravujeme maximálně po dobu 10minut.
    Naproti tomu za zásadní nedostatek považuju absenci koriandru, anýzu nebo alespoň badyánu z fair-traid obchodu, což recept vyřazuje z přihrádky opravdu cool jídel a řadí do přihrádky "Kentus, který by nežral ani brontosaurus" a tak nemůže v dnešní době zaměřené na dobré a kvalitní jídlo nikdy přežít.

     
    Komentář ze dne: 21.04.2014 10:21:59     Reagovat
    Autor: D-FENS - D-FENS
    Titulek:Re:
    Hipster větrníky ze sklenářského tmelu budeme vařit příště.

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 08:52:46     Reagovat
    Autor: Pat Bateman - georgetown
    Titulek:Re: Re:
    Moc děkuji za poprskaný monitor, faktura za čištění přijde počtou!

    Komentář ze dne: 21.04.2014 14:32:28     Reagovat
    Autor: spidour - spidour
    Titulek:legenda
    Takhle zneuctít recepty legendy českých kancelářských kuchařů, Ládi Hrušky, to si nezaslouží...

    Komentář ze dne: 22.04.2014 14:01:16     Reagovat
    Autor: jam - jam
    Titulek:
    vyborne, ja postradam jen nejake fotografie z pripravy a samotneho finalniho produktu :-D

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 00:33:37     Reagovat
    Autor: moussa - Janík
    Titulek:Re:
    tak, fotodokumentace tomu chybí, to je závažný nedostatek, jen se slovním popisem lze těžko udělat díru do světa vyhlášených kuchařů, Láďa Hruška zase vítězí, ten to má i s videozáznamem! :-)

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 00:52:11     Reagovat
    Autor: SJ - Petka
    Titulek:Re: Re:
    Zase je ten jeho pořad díky tomu jen pro silné nátury. D-FENSovy články může bez újmy na zdraví číst kdokoli, pokud nemá představivost.

    Komentář ze dne: 22.04.2014 20:55:51     Reagovat
    Autor: jet_ - jet_
    Titulek:bude i...
    Budou v dalsim dilu o vareni i zelatinove bonbonky ze silikonu? :-) Pry to ma malo kalorii a je to obzvlaste vhodne pro diabetiky..??

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 00:27:06     Reagovat
    Autor: dup - dup
    Titulek:Re: bude i...
    skladníkům pár let zpátky přišlo něco zabalený v kouscích polyuethanu, který na první pohled vypadaly jak nějaký krekry. Nenapadlo je nic lepšího, než to nechat v kanclu na stole v míse a čekat co se bude dít. No, dost lidí se nezeptalo jestli si můžou nabídnout :)

     
    Komentář ze dne: 23.04.2014 00:50:05     Reagovat
    Autor: SJ - Petka
    Titulek:Re: Re: bude i...
    To je dobrá taškařice:-). Já s kolegou jsme jednou drželi pohotovost, protože druzí dva kolegové jeli někam něco montovat, a riziko, že někde něco zkolabuje, bylo tím pádem značné, a neměl jsme co jíst, dokud jsme nenašli starou krabici od monitoru plnou takových těch pěnových cucků, co se vyrábí z bramborového škrobu. Když je hlad, tak člověk zkousne leccos (doslova), tak jsme to zkusili a chutnalo to až podezřele dobře:-).

      Stránkovat

    TOPlist

    Web site powered by phpRS V kodu tohoto webu byly pouzity casti z phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.