Komentáře ke článku: Pár špinavých tajemství (ze dne 30.01.2011, autor článku: [Neregistrovaný autor])
Přidat nový komentář
|
No, když jsem tu o výživě napsal článek já, D-F za to dopsal, jak takové články tu nerad. A nyní tohle. No cítím se uražen, jako.
|
|
|
To jsem jich mezitím taky pár odmítl. Ale nevím proč se to žrádlo má tendenci etablovat jako téma.
BTW se omlouvám prvním 180 čtenářům, kteří článek viděli s mým jménem jako autorem. Špatně jsem to zadal do redakčního systému.
|
|
|
A vida. Prosím comment delete, chichi.
|
|
|
Nevim jak ostatni, ale ja zeru nekolikrat denne, takze pro me to tema celkem je a napr. plechovy ego na splatky mi je u pr....
|
|
|
Jídlo je nedílná součást dne a já ho považuji také za mnohem důležitější téma než bodový systém, kola, auta a zbraně.
Já se zrovna chystal napsat (doufám) zajímavý článek o konveniencích a zdrojích současné tragedie v české gastronomii, ale chápu, že sem to nepatří.
|
|
|
Jídlo není téma, protože jde o součást reality, zatímco tady se přežvykuje především mediální realita.
|
|
|
Tak je medialni realita realitou nebo ne? Realita je bez temat? Nema cenu se tedy realitou zabyvat?
|
|
|
Z mé strany to byla ironie. Teď už to dává smysl?
|
|
|
|
Me by to docela zajimalo, ale asi se to sem fakt nehodi. Zvlast ne po precteni 'diskuse'. Budu plne uspokojen az v ni dojde i na kvalitu a konzistenci stolice po sezrani dvou kil bucku. Pro motobuzny je ovsem dulezitejsi co a kolik zere jejich kchar :)
|
|
|
Moc se omlouvám, v článku (i když je to pochopitelně do značné míry pouze fikce-viz.právní prohlášení) by lépe vypadalo 10% roztok místo nasyceného u kyseliny citrónové. Ještě přidávám pardon za fluor ve vodě, myslel jsem že jím "vylepšují" vodu i u nás- každopádně je v drtivé většině zubních past. Pokud jde o diabetes, může si každý otestovat, co udělá lžička medu a skořice(nebo 2?- nevím, mnoho z toho, co je v článku, pramení ze soukromých rozhovorů, kdy jsem si nedělal žádné poznámky) podávaná 2x(?) denně.
|
|
A mame to tu zase...Vsechno je spiknuti, a co nahodou spiknuti neni, tak je to minimalne velmi podezrele ze spiknuti.
Pan Tesla vymyslel uz pred 100 lety prenos energie bez dratu, ale zly system ho zlikvidoval, takze dodnes pouzivame neefektivni system prenosu po dratech.
Jiz pred 50ti lety bylo vymysleno auto jezdici na vodu, ale zly system plany znicil, aby ropna loby mohla dale zdimat lidi. Pripadne modifikovana verze je ta, ze ropna loby plany koupila, a vytahne je, az dojde ropa.
Vsichni jsme tupe ovce, protoze pijeme Coca colu a divame se na TV (Potom ja jsem ovce ze vsech ovci nejovcovatejsi, protoze te coly vypiju denne tak 4 litry).
Uprimne receno, precetl jsem zde zatim tusim vsechny clanky, ale tady u toho jsem prestal v pulce, protoze se takhle na noc nechci nervovat. Mozna to nekdy doctu...
Btw samozrejme uz davno existuji leky na rakovinu, AIDS a podobne, ale zly system je nechce uvolnit, protoze by tim prisel o $$$. Samozrejme...Jo a americani si ty baraky sundali sami, jsem zapomel...
Jen si nejsem jisty, jestli opravdu v roce 2012 bude konec sveta, a nebo ne.
|
|
|
Jestli vypijete denně 4 litry Coca Coly, pak je mi Vás upřímně líto, protože na to člověk nemusí být ani "dochtor" ani "špecialista na výživu" ba ani chemik, aby věděl, jaké je to svinstvo.
Já tomuhle pití taky jednu dobu holdoval a mimo toho, že mi po vypití většího množství bylo zaručeně blbě, jen po "vysazení" jsem v krátké době na sobě pozoroval výrazný váhový úbytek. Po drobné úpravě jídelníčku (a zařazení pohybu mezi denní činnosti) jsem pak během asi půl roku ztratil více než čtvrtinu hmotnosti, takže teď (s pytlem přes hlavu;-)), zase vypadám jako člověk...
Ale zpět k článku - to, že se většina z nás živí "odpadem" není zdejším pravidelným čtenářům tajemstvím, i tak není na škodu si to čas od času připomenout. Přesto se mi tomu způsobu dozrávání polských rajčat nechce věřit, asi jsem pořád ještě dostatečně naivní.
|
|
|
No, ja piju Light verzi, protoze mam jinak problemy s cukrem...Co se tyce me vahy, mam okolo 130kg a je to zcela nezavisle na tom, co jim, ci piju (zkousel jsem hubnout, asi pul roku jsem drzel pomerne drastickou dietu, a shodil jsem 5 kilo. Ne, pekne dekuji, nechci:-)))
Ze je Cola "svinstvo", to vim. Ostatne jako skoro vsechno dalsi, co neni cista zelenina ci ovoce utrzene primo ze stromu/vykopane primo ze zeme. Protoze napriklad pokud vim, jak se konzervuje ovoce dovazene sem z ciny a podobne, je to taky docela vesele :-))
Mimochodem s tim pitim a tim, ze je nekomu blbe: Ja mam zela opacny problem. Ja kdybych 1-2 dni pil cistou vodu, ci neslazene mineralky a podobne, bude mi blbe zarucene. Mam to ozkousene. Ja zivotne nutne potrebuju pit neco, co je sladke, a nebo se to alespon jako sladke tvari, kdyz uz vylozene slazene cukrem az tak nemuzu....
Me staci, kdyz jedu za den na 5 schuzek (delam obchodaka) a na kazde prede me postavej sklenici s cistou vodou. Vecer jedu domu a kdybych pres den nevypil v aute alespon litr coly, asi bych se pozvracel...
Samozrejme existuji zajimavejsi napoje, nez cola - ale bohuzel pro mne jsou slazene cukrem, takze nemuzu ....
|
|
|
Colu light bych silne nedoporucil kvuli obsahu aspartamu.
|
|
|
Ale ja to vim:-) Ale seru na to...
Nekourim, nechlastam, nefetuju...tak si nicim zdravi alespon takhle :-)
Ono co mam delat - sladke pit nemuzu, cista voda mi nechutna...musim pit neco se sladidlama, neudelam nic...
|
|
|
Ono ne že by až tak vadilo když se aspartam přijímá jen občas, ale úplně s ním nahradit cukry je dosti nebezpečný...je i pár případů, kdy lidi v zájmu diety futrovali JEN aspartam až z něj měli příznaky otravy...
Jinak mně osobně umělý sladidla vůbec nechutnaj, je to jedna z mála věcí, který si v obchodě kontroluju - jestli tam je cukr :D
|
|
|
Ja mam nejakou takovou slabou cukrovku toho druheho typu, ci kyho certa - proste na to zeru prasky a nemuzu prilis sladke.S moji lekarkou se rozchazime v tom, jak bych mel zit spravne : Ona - dieta, dieta, cista voda a dieta.
Ja: Jakz tak omezit cukr na nutne minimum, jinak na nejake diety seru.
Vypada to tak, ze si obcas dam kousek cokolady, bezne jim sladke jogurty, bezne si obcas dam susenku, manzelka obcas upece kolac, a ja ho snim pulku k snidani :-)
Ale alespon nepiju 4-6 litru denne piti s cukrem, no... :-)
Me to taky nechutnalo, zpocatku..Resp bylo to takove jine...ale porad lepsi, nez cista voda :-) A v Cole to nastesti neni tak hrozny - to trebas moje drive oblibene ledove caje jsou na tom mnohem hur, to se se sladidlem skoro neda pit:-(
|
|
|
slabá cukrovka v necelých čtyřiceti může klidně znamenat obrovské problémy v padesáti, pokud to chceš zabalit ve čtyřiceti, žádný problém, pokud si chceš zkrátit život o deset let, tj. nedožít se sedmdesáti, asi by to chtělo se trošičku zamyslet. Nedá se nějak vystopovat z čeho je ta strašlivá náchylnost ke sladkému? To nevypadá na normální vztah. Možná je problém někde úplně jinde.
|
|
|
Proc by musel byt proboha nekde problem?
Jses snad nejaky mutant proto, ze me chutna hodne sladky / slany?
Proste mi to fyzicky chutna...
Taky mi chutnaj sladkokysely okurky. Ke 2 chlebum se salamem spis pul bezne flasky orukem, jako nic...jsem proto divnej?
Muj tata celej zivot zil zdrave. Hral zavodne fotbal, nejakou vesnickou ligu...Stavel barak, pracoval na stavbach v zamestnani. Kdyz mu praskla cevka v mozku, bylu mu okolo 30 let. Jak si to zaslouzil? Jak si to privodil? On byl vzor zdraveho zivotniho stylu...A malem umrel. Muj deda jedl cely zivot bucek, ovary, kouril...mel pupek jak ja. Umrel v cca 85 letech tusim, nevim ted presne na den. Jeste rok predtim s nama chodil po horach na tury, usel s nama v pohode 10km jako nic...Jeho skoro neoblibenejsi jidlo bylo chleba se sadlem a skvarkama....
Umrel, kdyz mu v nemocnici dali blbe anestetika pri banalni operaci, a uz se z toho nejak neprobral....
|
|
|
JSEM snad nejaky....skoda, ze tu po sobe nejde editovat, ty preklepy u me jsou priserny:-(((
|
|
|
tak mutant zrovna ne, ale pokud to někomu opravdu fyzicky chutná v takovém množství, tak je klidně možné, že se tím tělo pokouší dohnat nějaký jiný stravovací deficit. Divnej taky ne, to neměla být kritika, spíše návrh k zamyšlení. Spíše jestli tělo nepotřebuje něco jiného a proto se dožaduje čtyř litrů sladkého pití. Čtyři litry je hodně, proto by tam mohl být nějaký jiný problém. Jinak nic.
co se týká zdravého životního stylu otce, to je jiný boj. Nikdo z nás neví dne ani hodiny, jen je zbytečné tomu jít tolik naproti a riskovat následné zdravotní problémy. Někdo se tomu nemůže vyhnout a někdo by mohl. Nic víc, nekritizuju tě, protože mám sama máslo na hlavě. A nebe opravdu nezná vyvolených.
|
|
|
Jen taková malá rada, pokud byste měl zájem naučit se pít čistou vodu:
zkuste si namodelovat životní situaci tak, aby jste neměl možnost se několik desítek hodin napít. Čehokoliv.
Věřte, že pak každý doušek čisté vody budete vychutnávat jako dvanáctiletou whiskey :-) . Ověřeno.
Vaše doktorka nekecá - voda je fakt základ (a vůbec není nutno kupovanou, v ČR teče z kohoutků velmi kvalitní voda) a pokud ji nepijete, určitě to pocítíte - zázraky přírody neexistujou...
Klidně se ládujte tou lajt kolou, ale vodu určitě pijte, zkuste to nejprv třeba ve formě halb um halb.
|
|
|
jezisi, dalsi chytrak :-)
ja vypiju klidne 4 litry vody denne....Ale jak to nebude prokladany necim sladkym, ci pseudosladkym, tak me z toho bude blbe. Nesnasim ten pocit, kdyz mam plny zaludek ciste vody.
Ja si nemyslim, ze by voda nebyla dobra. Docela bezne ji piju - nekdy az moc, jak jsem psal, kdyz jezdim na schuzky, cpu tu vodu do me horem dolem....
|
|
|
Tak pokud vodu pijete, je všechno ok.
Jen jsem z dřívějších příspěvků nabyl dojmu, že vám nechutná a je Vám po ní špatně, že jí nepozřete.
S tím sladkým - mám kolegu, kterej se neustále cpe koblihama, sušenkama, kupovaným "kapučínem" z prášku - nemůže bez toho bejt :-), v hospodě si dá jen kynutý knedlíky.
Osobně jsem přesvědčen, že to prostě "potřebuje" a tělo si tak žádá. Určitý druh závislosti.
|
|
|
v tomhle musím dát lojzovi za pravdu, nevím proč, ale z čisté vody se mi dělá šoufl. Čistou vodu dokážu pít, ale ve velmi malém množství. Mám takový divný pocit v žaludku, v lepším případě to vzbuzuje šílený hlad, jako by mi čistá voda nedělala dobře na žaludek. Problém řeším ochucenou minerálkou, v menší míře se to dá řešit i perlivou vodou, ale s tím mám taky problém. Jenže ochucené minerálky nevypiju čtyři litry za den a je to menší tlamolep než cola.
|
|
|
Jemně perlivá voda je velmi elegantní řešení :-)
Voda je poměrně těžká, musíte se ji naučit pít. Ale jak už jsem uvedl - pokud v poušti už téměř žízní nevidíte, začne pak voda chutnat, jako nic na světě. Tu chuť si pamatujete nadosmrti.
|
|
|
když žízní nevidím, vypiju i vodu z kytek, s tím nemám problém. Mám problém vypít větší množství, totiž dodržet pitný režim (litr až dva za den). Přesněji mám nízký tlak a potřebuju opravdu pitný režim dodržet a pak mám s čistou vodou problém. Řeším to tak, že piju vodu s příchutí, otevřu ji a nechám vyprchat bubliny, potom nemám problém vypít litr a půl za den. :-(
|
|
|
Já ucucávám kolem 2,5 litrů vody denně, ale musí to bejt perlivá-alespoň jemně. Tý vycucnu klidně pulitr najednou a je to ok. Pokud bych vypil pulitr neperlivý vody, udělá se mi blbě.
|
|
|
A co nějaký čaj? Ovocný, bylinný, zelený, bílý, teď je toho k dostání spousta. :)
|
|
|
čaj piju, ale jen ráno, když ho budu pít celý den, abych dodržela pitný režim, bude mi z něj taky blbě. Jediné čím dokážu splnit pitný režim a není mi z toho blbě od žaludku jsou vody v kterých někdo umyl citron nebo broskev. :-)
|
|
|
Předpokládám, že si ráno dáváte čaj černý, tak proč si odpoledne nedat pro změnu třeba ovocný (s výběrem bude spíš opačný problém, je jich tolik, že člověk neví).Podotýkám, že některé opravdu chutnají jako voda, v které někdo umyl citron či broskev, takže by Vám třeba zachutnaly. :)
Přiznám se ale, že s dodržováním pitného režimu jsem nikdy problém neměl, takže mé rady v této oblasti nebudou zřejmě profesionální. A tak mne napadá, že problém s dodržováním mívají většinou ženy, respektive si nevzpomínám na žádného muže, kterého bych znal. Máte tutéž zkušenost?
|
|
|
mám stejnou zkušenost, ale jsem jedna z mála, které pitný režim dodržují z jiného důvodu. Mám nízký tlak a když nepiju, tak sebou mlátím o zem, lhostejno zda jsou na zemi dlaždice nebo koberec. Prostě život mě naučil, že musím pít, jinak omdlívám a mlatím hlavou o zem.
ráno si dávám čaj, který je zrovna doma, protože doma máme šílence čajového vynacházejí se v domácnosti čaje různé. Takže k snídani mám černý, zelený, ovocný, anglický, všelijaký, různých barev, kvalit víceméně lepších, snídaňové, odpolední, neskutečně drahé, levnější, jak kdy. Dokonce někdy z lístků vlastní sklizně mátové. Meduňkový nepiju, protože mi opravdu nedělá dobře. Mátový nesnáším, protože toho mátového smradu už bylo víc než je zdrávo. Šílenec čajový domácí dokáže pít čaj celý den, mně to nejde, je mi z toho blbě. Zkoušela jsem to při chřipce nebo nachlazení a vím, že časem mi začne čaj lézt krkem, takže na nachlazení beru vodu perlivou s příchutí.
|
|
|
Ach tak, při hypotenzi je pitný režim skutečně jednou z nejdůležitějších věcí, již je nutno bezpodmínečně dodržovat.
Vidím, že ve své úchylce nejsem sám. :D
|
|
|
Fuj, fuj :o) Zkus jogi čaj ...
|
|
|
|
Yogi koření, černý čaj, mléko, cukr. Dej si to někde v čajovně. je to fajn.
|
|
|
fujtajxl, do čajoven nechodím, bo se tam nekouří. :-)))
mléko ne, na to mám alergii. :-)
|
|
|
nikdy mě nenapadlo jakej jsem vlastně chudák. Málo pití znamená, že omdlím kvůli tlaku, moc čaje znamená, že mi bude chybět železo, na mlíko mám alergii, pivo mi smrdí, alkohol obecně dehydruje, čistou vodu nesnesu na žaludek. Kafe dehydruje a ještě mi vadí na žaludek. Mně nezbejvá než se jít oběsit nebo dožít s Poděbradkou citrus mix v který je bůhvíco. :-(
|
|
|
Do vody se nenuť, když Ti nešmakuje, tlak se nechá zvednout i jinak. Ty nemáš TV? Takové zprávy na ČT1 Ti upraví tlak líp než vědro vody ;-)
|
|
|
:-)), to bych si moc nepomohla, ze zpráv by mě taky mohl trefit šlak. Takové zprávy bývají životu nebezpečné.
zrovna včera mi zvedlo tlak pohoršování politiků nad kupčením s volebními hlasy. Jak někde, nevím kde, dávali peníze za to, když někdo bude volit, koho mu předepíšou. Sociálně slabší říkali, proč ne, každá koruna je dobrá a stejně je fuk koho volím. Politici se k tomu vyjadřovali ve smyslu, fuj hanba, kupčit s něčím tak důležitým a rozvíjeli teorie o tom co by se mohlo stát, jak by do rady města také mohl zasednout kdokoliv. Docela veselice, protože najednou jsem měla dojem, že politici jsou úplně čistí a nějaké uplácení nebo kšeftování s hlasy by je ani nenapadlo, raději by umřeli než udělat něco nečestného, fuj, nikdy! John se skoro dávil z představy nějakých nečestných čachrů.
|
|
|
Zrovna nedavno jsme to řešili na našem hospodském kolokviu a byl jsem docela zaskočen, protože by mě ve snu nenapadlo, že nákup hlasů za své je nelegální. Zvlášť s přihlédnutím k tomu, že politici si je kupují běžně za veřejné peníze (a v jiných řádech) a nijak se tím netají. Máloco mě dnes ještě překvapí ale tohle se tráví fakt těžko.
|
|
|
já jsem zvědavá, jak to chtějí řešit. Hlas je voliče, takže jak donutí voliče, aby ho případně neprodal? Zakázat zákonem je blbej nápad, protože kdo bude kontrolovat, jestli volič volí podle svého názoru nebo jestli za to dostal peníze? Chtělo by to nějakou komisi nebo výbor nebo konečně zakázat volby a strany se mezi sebou prostě dohodnou, tím se předejde kupování hlasů. ;-)
politici kupčí s kdečím, možná proto je tak pohoršilo, že to dělá i někdo jiný. Doteď mysleli, že na to mají monopol. :-))
|
|
|
Já jsem měl dlouho problém s tím, co pít, a když si děti začaly domů nosit různé ty sračky od cocacoly, rozhodl jsem se to řešit. Teď dělám kombuchu, každý týden jinou chuť, tibi (vodní kefír, taky různé chutě), mléčný kefír z tibetské houby a dělal jsem nějaký čas šťávy z ovoce a zeleniny na odšťavňovači. Jenže s tím je práce, takže teď kupuji přírodní šťávy v 5l balení (jablko - hruška, jahoda, řepa, mrkev, višně...) a rodině to všechno chutná, takže s pitným režimem není problém a ty srágory u nás už nikdo nepije.
|
|
|
http://www.vitaminator.cz/
|
|
|
Díky, ale kupuji je za výrazně nižší cenu.
|
|
|
|
|
a ještě jen pro pořádek, možná je to jen můj vlastní stihomam nic víc, ale celoživotně trpím chudokrevností, takže mi čaj zakázali neb váže železo. Možná nedokážu posoudit, že je mi z čaje blbě, protože jsem si naordinovala výčitky, že bez něj nevstanu. Nedokážu ráno pozřít kafe, musím mít čaj, jinak se nevzbudím. Ráno bez čaje je za trest, zbytek dne bez něj přežiju radostně.
|
|
|
volte místo sacharózy fruktózu (javorový sirup a podobně) bo má nižší glykemický index a není po ní zase rychle hlad.
|
|
|
Bohuzel, colu s tim nedelaj :-)))
Jidlo moc neresim, tam si i neco sladkyho dam...Prasky to umlatej :-)
Ale to piti resit musim no, tam uz by toho bylo moc....
Jezisi kdyz ja si vzpomenu na ty doby, kdy jsem vypil denne 4-6 litru ledoveho caje...ach jo, to byly doby :-))
|
|
|
To bych se asi zeblil jak amina :oo)
|
|
|
přesně, ta divná pachuť umělých sladidel je humus. V obchodech to nekontroluju, protože to poznám po chuti a prostě to nesním. Zlatej cukr.
|
|
|
Opět zatracovaný aspartam. Můžete poslat link na jedinou studii potvrzující škodlivost aspartamu v doporučených dávkách pro jedince nepostižené fenylketonurií?
|
|
|
Nemůžu.
Já Vás nehodlám přesvěčovat, klidně ho konzumujte mě to nevadí.
|
|
|
Jestli tohle má být reklama na aspartam, měl by na jejím textu pracovat někdo jiný než právní oddělení.
|
|
|
Můj text samozřejmě reklama na aspartam není, pouze jsem si chtěl rozšířit obzory o jeho škodlivosti.
Pokud totiž vím, tak aspartam je obyčejný dipeptid aspartyl-fenylalanin, který je na alfa-karboxylu fenylalaninu esterifikován methanolem. Tudíž produkty jeho rozkladu zahrnují aminokyseliny aspartát a fenylalanin a taky methanol. Asp a Phe se vyskytují v bílkovinách běžně a pro lidi mino fenylketonuriků nepředstavují žádný problém. Methanol v těle sdílí metabolickou dráhu s ethanolem a přes formaldehyd se přeměňuje na kyselinu mravenčí, která se pak vyloučí v moči.
Při max. přípustné dávce 40 mg na kg hmotnosti a den do sebe 70kg člověk dostane 2,8 g aspartamu (sladivostní ekvivalent 0,5 kg sacharosy), z čehož se v organismu uvolní 0,3 g methanolu. Zhruba stejné množství se vytvoří po snědení čtvrt až půl kila jablek (Lindinger & al., 1997).
Takže opravdu nechápu, jak může konzumace aspartamu v přípustných dávkách být pro zdravého člověka škodlivá.
Osobně se konsumaci aspartamu také vyhýbám, protože mi nechutná - přijde mi podivně hořkosladký.
|
|
|
pred lety jsem mel zaludecni a zazivaci potize s ruznymi projevy a prubehy, dokonce jsem i navstivil lekare, kam chodim naprosto vyjimecne a poctive uzival preparaty na zahu, zazivani a dokonce na nejaky metabolismus a podstoupil neprijemne vysetreni s hadicemi zepredu i zezadu, hodiny stravil na internetu a procital stohy narku a zarucenych rad... zkratim-li to, tak uplne nahodou jsem zjistil ze V MEM PRIPADE STACILO VYSADIT VSECHNO CO OBSAHOVALO UMELA SLADIDLA /predevsim limonady od levnych Tesco po Pepsi light/, dokonce dnes zvladnu male mnozstvi peciva s temito sladidly nez se ozve varovani organismu, ale solit, mastit, nezdrave se zivit mi necini problemy... vypiju-li vsak cca 1-2 dcl Pepsi light nebo Coca-Cola light tak temer okamzite rve zaludek alarmem paleni zahy, tu nezdravou colu vypiju bez utrpeni... klidne podstoupim slepy srovnavaci test /nechtene dokazano u reklamniho stanku - hmm, to jste vubec prvni kdo poznal rozdil/
|
|
|
Ja poznam Colu normalni a od light verze uz jen podle chuti. Light je naprosto odporna. Jsem tez ochoten podstoupit slepý test :-) V restauracích jsem již nekolikrat řešil, když mi přinesli light a taky mi neverili ze to poznam. Neprijde mi to nikterak vyjimecne, rozdil chuti je imho evidentní.
|
|
|
tady nejde jen o chut, ja mam po vypiti coly se sladidly temer okamzitou reakci zaludku - paleni zahy, jakoby alergie ci co
|
|
|
Ty by sis potreboval dat par tydnu volno a poradnou ocistnou kuru nebo ses do par let tuhej. Rozumna a zdrava strava. Potreba velkeho mnozstvi coly ukazuje na totalne, ale totalne rozhasene zazivani. Coz opet ukazuje na potrebu jist normalne a byt tebou bych HODNE, ale HODNE rychle navstivil gastrodendrologa ci jak se ten typ lekare jmenuje nez si uzenes neco nevratneho...
|
|
|
gastroenterolog. gastrodendrolog se bude nejspíš zabejvat žraním stromů, nebo něčim takovym (dendrologie je věda o stromech a křovinách) :D
|
|
|
Ad dozravani rajcat - nevim, jak u rajcat, ale treba u bananu se bezne dela to, ze se otrhaji jeste nezrale a po dovezeni do cilove destinace se nechaji dozrat v ethenu (ethylenu), aby se jich pulka cestou nezkazila...
|
|
|
U rajčat se to dělá bohužel taky, bo zralá by dlouhá přeprava zničila. Pak halt chutnaj, jak když cucá mrtvýmu nos. Transgenní rajče s vypnutým genem pro měknutí při dozrání, známé jako flavor savor se bohužel v EU používat nesmí. Tak halt budem žrát zelený hnusy. Já se tedy rajčatům mimo sezónu vyhejbám, nebo vezmu plechovku.
|
|
|
Jedny relativne dobry jsem objevil, jeste pred mesicem je meli v Globusu na Cernem moste, byly to takovy soudky na klacku v zeleny papirovy vanicce.. bohuzel uz je tam nemaj :/ Dneska jsem prubnul koupit bio rajcata (jediny vypadaly trochu k svetu) a jaky to bylo prekvapeni, kdyz po vybaleni z vanicky bylo jedno zespoda plesnivy (nemohlo to byt videt pred rozbalenim) a druhy na stejnym miste nahnily... No hnus
|
|
|
Sakra, samozrejme Cernem Moste, uz musim jit spat...
|
|
|
Tak to přeju vaší zubní sklovině úspěšný boj. Nicméně ho prohrajete jako spousta před vámi. A až si budete patlat na zuby náhradu té skloviny, tak vám hej nebude.
Jinak Cola obsahuje dost nezdravé množství kyseliny fosforečné, což bude v konečném důsledku důvod proč o ty zuby přijdete. Při větším množství i o kosti.
Na světě je víc konspirace, než by se jednomu chtělo věřit.. optimismus je kritický nedostatek informací. A američani si ty baráky sundali sami, protože válka je nejlepší způsob jak si nastartovat (či udržet) ekonomiku.
|
|
|
Ja uz vlastni zuby v podstate nemam.
Paradoxni na tom je, ze mi zacaly padat drive, nez jsem tu colu zacal pit. Do cca 20 let jsem zil absolutne zdrave - bydleli jsme na vesnici, takze vse domaci, vlastni mleko, maslo, zelenina, maso...
Prvni zub se mi ulomil v 18 letech. Postupne nasledovaly dalsi. Dneska mam sve cca 4 zuby, zbytek je porcelan. Cola s tim paradoxne nemela prilis spolecneho.
Jinak kosti mam v pohode - v zivote jsem nemel nic zlomeneho, i kdyz jini by asi meli po tom, co jsem zazil. Ale ja asi i kdybych se hodne snazil, tak si nic nezlomim...
Ja jsem z medicinskeho hlediska docela zazrak prirody :-)))
|
|
|
a proč to piješ, vždyť je to hnusný? Tlamolep. Já vypít 4l coly za den, tak je po mně. Nic proti pitnému režimu, ale čtyři litry jsou opravdu hodně. :-(
|
|
|
Presne. Mam pocit, ze Lojza musi mit uz slusne rozhozeny metabolismus...
|
|
|
Ja to piju, protoze mi to chutna. Jestli to nekomu vadi, ze mi to chutna, tak at si trebas...trhne nohou:-)
Proste me chutna hodne sladke / hodne slane / hodne korene.
Kdyz jsem jeste neresil problemy s cukrem, delal jsem si nekdy kafe (ktere mi samo o sobe extremne nechutna) , pokud jsem potreboval neusnout, a to tak, ze na 1 hrnicek jsem dal 1 polevkovou lzici kafe, cca 2 polevkove lzice cukru, pul napul vodu s mlekem, a vysledny produkt mi VELMI chutnal. Kdyz jsem byl maly, chodil jsem uzirat cukrove kostky. Nebraly me ani tak bombony, ale kostkovy cukr, mnam mnam :-))
Velkou flasku nutely jsem sezral klidne na pockani...
Skoda, ze uz to dneska nemuzu :-)
Ale to same mam se solenim, a to jeste muzu :-) Solim tak 10x vice, nez moje manzelka...Miluju pecivo, pokud je pokryte vrstvou soli - to pak muzu jist skoro samotne bez prilohy:-)
To same koreni - kupuju si koreni obvykle u takovych tech stanku, kde prodavaji - podle mne - docela zajimava koreni, napriklad rojikovo koreni - www.rojikovokoreni.cz , a uplne miluju napriklad koreni, jehoz nazev hovori za vse, totiz Drakulova smrt :-)) Slozene prevazne z mletych chili papricek a tak :-)
Metabolismus mam docela v pohode...vzdycky jsem mel, a nikdy nemivam nejake zasadni problemy. I kdyz tento vikend jsem si zase udelal jedny burty na pive, a musim rict, ze to bylo docela drsne i na me :-))))
|
|
|
člověče, ty se nemáš moc rád, viď? :-)
kolik ti je, pod třicet nebo nad třicet?
|
|
|
(teda pokud ti nevadí odpovědět)
|
|
|
Naopak - ja se mam velmi rad, proto si dopravam...
Jinak mi je 36, brzy 37...
az na ty problemy s cukrem jsem naprosto v pohode, nic me netrapi, mam normalni tlak, normalni cholesterol atd...
Kdysi jsem se rozhodl, ze nez se cely zivot trapit, jist to co me nechutna, nedelat to co me bavi, tak to radsi klidne umru o 10 let driv, ale poradne si ten zivot uziju....
A na 2 stranu, jak uz jsem psal jinde - nekourim, nefetuju, nechlastam....takze to vyvazuju jinak :-)
|
|
|
Hubnutí není žádné trápení, jen musíš být správně veden lékařem obezitologem a dodržovat jeho rady, a neporušovat pravidla. Že obětuješ 10 let života za to, aby sis užíval, to říkáš teď v 36 létech. Po infarktu, který tě (zbytečně) postihne za nějakých 10 let (nepřeju!) s tím užíváním stejně budeš muset skončit, tak s tím skonči teď a ušetříš si zdravotní problémy. Tak třeba abys fungoval, nepotřebuješ 4 litry Coly, stačí voda nebo minerálka. Promiň, nechci dělat chytrýho...
|
|
|
Ja mam problem s hubnutim. Mam brachu, a ten ma problem pribrat. Oba mame 190cm, ja mam 130 kg a neshodim, on ma 65kg a nepribere(a to zkousel rizkovou dietu : rano rizek, k obedu 2 rizky, vecer 2 rizky, a pred spanim rizek - NIC).
Ja zkousel OPRAVDU hubnout. Dodrzoval jsem to na 100% Pul roku cca...shodil jsem , opravdu ano, asi 5 kilo cca. mozna 6-7? Nevim presne ...ale 10 to nebylo. To byly samy vlocky, zelenina, kedlubny, zadny olej (OMG) , zadne maslo, zadne sladke, maso jen kureci, jime 5x denne a k tomu svaciny, obcas pul jablka....
Musim rict, ze CELOU tu dobu me to z velke casti nechutnalo, z mensi to bylo alespon neutralni. Mam rad jablka, ale proste me neuspokoji, ze si dam pulku rano a pulku vecer...
Mel jsem to pod vedenim dietolozky...
Do toho pohyb - zadny vytah, chozeni po schodech...atd.
Nyni zcela zodpovedne rikam : nez toto, tak radsi infarkt za 10 let. Nehodlam pit do 100 let mineralku, ktera mi nechutna a dela se mi fyzicky blbe . kdyz piju jenom samotnou cistou vodu. Nehodlam jist do 100 let co mi nechutna, nenasyti me to, neuspokoji me to...
Ja proste potrebuju 4 litry coly denne. Ne, ze bych byl za cole zavisly. Ale proto, ze mi to uprimne chutna, a ja si chci v zivote uzivat veci, co mi chutnaji :-)
|
|
|
no jo, ale co až se jednou ta láska k sobě samému zúročí v podobě velkých zdravotních problémů? Zvýšený cukr je svinstvo. Zvýšený cholesterol a tlak přijde i když jsi je nezval. Umřít o pár let dřív nevadí, protože nikdo z nás neví kolika se vlastně má dožít, ale umírat s velkými zdravotními problémy není nic moc, jasně jsou šťastlivci, které skolí infarkt naráz, ale co my ostatní?
cukr, cholesterol i tlak mám v pohodě, sladké nejím, protože mi nechutná, nechlastám, nefetuju, jenže hulím jak cikán za pařezem, takže to ber jen jako teoretické rady bližnímu, přesně vím, co by se mělo a co by se nemělo, ale také mám své chybky, nikdo není dokonalý. :-)
|
|
|
ja jsem k sobe uprimny. Pokud mne za 10 let dostihne infarkt, tak na neho budu uprimne pripraven. Vim, ze muzu umrit. Nechci umrit, nechci mit potize, zcela sobecky rikam, ze bych byl moc rad, kdybych si takhle mohl zit do 100 let jak si ziju:-) Ale jsem k sobe ferovy - jestli me zitra zkoli infarkt, vim, ze si za to muzu sam :-)
|
|
|
takhle jsem to nemyslela, když tě skolí infarkt můžeš mluvit o štěstí. Já myslela roky trvající zdravotní problémy, kdy člověk přemýšlí jestli je ta bolest ještě snesitelná nebo by se měl raději skolit sám. Umřít na infarkt je proti tomu procházka růžovým sadem. Trpět jako zvíře a být závislý na lékařích je jiná píseň. Nejsem lékař, ale podle mého názoru tomu přikládáš pod kotel, co to jde. Nehledě na potomky. Ale je to samo tvůj boj. :-(
|
|
|
Rika nekdo, kdo kouri jednu od druhe :-))))
(peace :-)))
|
|
|
říká hrdě, potomky má dospělé nebo téměř dospělé a je starší, nakonec cigára mi zajistí to skolení infarktem snáze než cukrovka, pokud nepřijde nějaká zrada. ;-)
ale jo, já vím, že jsem poslední, kdo může někomu kázat a možná právě proto nekážu, jen udílím zcela zdarma dobré rady do života. :-))
|
|
|
Njn, ty už si vyplozená samice, ty už můžeš :p
|
|
|
Tako to jsem se o dvacet let spletl. Hustý.
|
|
|
Chlape, to je hrozný. Tohle stravování je vražedné. Po čtyřicítce budeš mít velké problémy (cukrovka, směřování k infarktu, kloubní problémy). Začni s tím něco dělat, shoď aspoň 30 kg a sníženou hmotnost potom udržuj. Já si tím prošel taky, shodil jsem zatím 25 kg (a 10 mne ještě čeká), po zvýšeném inzulinu ani památky, kondice šla nahoru, dobrý pocit taky, nefuním do schodů, začal jsem sportovat a vřele to doporučuji všem s obezitou. Nechci ti udílet nějaké rady do života, ale vím, kam dospěješ, když budeš držet životosprávu, kterou teď máš.
|
|
|
jojo, tohle posloucham od 20 let...
Pockej, za 5 let...po 5ti letech - pockej, az ti bude 30...
ve 30 - pockej, az ti bude 35...
Dneska - pockej, az ti bude 40....
No, je mi 37 a jsem v pohode :-)
nemam problemy jit na 30km turu do hor.
Nemam problem si vzit na zada 60-70 kilovyho cloveka a udelat s nim par drepu
nemam problem se predklonit a dat spicky rukou na zem...
ja jsem docela ok, neboj:-)
|
|
|
Právě sem si otevřel litrovku Coca-Coly.Tak na zdraví.Mňam,taky mi chutná
|
|
|
Řekni ledvinám pápá ... Viděl bych to na nějak rozhozené hormony nadledvinek.
|
|
|
Delali mi vserozlicne rozbory. Stitna zlaza, ledviny, jatra, ultrazvuky, rentgeny...
Stitna zlaza v normalu, podle vysledku mam jeste mirnou nadprodukci.
Ultrazvuk : organy mirne obalene v tuku (jeste aby ne, pri tom jak vypadam) , jinak ok.
Jaterni testy OK, vsechny ostatni testy taktez ok.
Podle techto ukazatelu vazim teoreticky maximalne 90 kilo a nemam cukrovku, protoze to neni mozne :-)) tohle mi rekli doktori :-)))
|
|
|
Já bych ti nařídil polosyrový maso, polosyrou zeleninu a štípat dříví. Vsadim boty, že bys na sladký ani nepomyslel a za půl roku bys byl jako proutek. :p
|
|
|
Uz jsem to psal jinde, napisu znovu..
Do 20ti jsem zil defacto na vesnici. Krava, telata, prasata, kralici, slepice, husy, kachny, policko s bramborama, ovocne stromy...Clovek vstaval v 6 rano a sel spat v 10 , a mezi tim vetsinu casu pracoval, okolo zvirat, pristavovat dalsi budovu na seno, atd...
Ve volnem case jsme hrali fotbal - denne tak 2-3 hodiny fotbalu, takovy ten klasicky klukovsky, podle toho, kolik se sezene lidi - obvykle 3 na 3, max 4 na 4 - takze se clovek nabehal...
Ve 20 ti letech jsem vazil neco malo pres 100 kilo. (podotykam, ze i s tou to vahou jsem nemel problem s tema klukama behat 2 hodiny pri tom fotbale)
Ja jsem zvlastni prirodni ukaz, fakt:-)
A jak jsem psal, mam brachu, a ten nepribere. Ted pribral asi 3 kila za rok - zacal hodne cvicit a tak, tak malicicko potom pribral....jinak ji tak 2x tolik co ja, a vazi pulku co ja
|
|
|
Hm, hm. Tak možné je ledascos. I mezi zvířaty jsou nevykrmitelné kusy, a kusy, co mají konverzi krmiva výrazně vyšší. Halt máš aktivní "spořivý gen" asi, nebo tak něco :)
|
|
|
jenže jestli to tak není a čeká tě problém s ledvinami, jak píše ma, tak potěš koště.
z vlastní zkušenosti vím, že zhubnout je legrace, ztloustnout je těžký boj. I když to na první pohled může vypadat přesně opačně. :-(
|
|
|
Přesně tak. Jsem typický příklad ektomorfního somamotypu. Sním naposezení svíčkovou se šesti a za dvě hodiny to ze mě jde ven. Když někde týden lezu po horách a živím se jen "horostravou", cyklus se prodlouží tak na dva dny. V podstatě vůbec neukládám tuky a jediná možnost jak "ztloustnout" je nabrat svalovou hmotu, Od cca 25 let mám stejnou váhu (75), která se pohybuje v rozmezí +- 2 kg. Měřím 187 cm.
|
|
|
No tak poděkuj přírodě, kdykoli si na to vzpomeneš. (Kromě opravdu klinických případů mě totiž nenapadá jediný důvod, proč by někdo měl chtít ztloustnout.)
|
|
|
Kvůli mamince třeba, víš co to je poslouchat ty si takovej pohublej, že oni ti doma pořádně neuvařej, podívej na bráchu jak je pěkňoučkej:-).
|
|
|
Však maminky a babičky jsou snad jediné ženy, které ti to kdy řeknou ;o)
|
|
|
No pozor, ono je to usmevne..ale meho brachu timhle presne rodice terorizovali alespon 10 let, a od te doby, co se odstehoval, tak to alespon cpou kazdemu na pockani, napriklad i me, kteremu je to zcela ukradeny...dodnes.
Mistama to dokonce probihalo tak, ze ho mlatili za to, ze - z jejich pohledu - malo ji, a proto nepribira.
|
|
|
Hele, nechci se tě dotknout (ale asi s tím nebudeš mít problém, jinak bys to sem nepsal), nicméně ta tvoje rodina místy působí jak z hororu.
|
|
|
Máš na mysli slíš nějaký zombie horor, nebo spíš něco s cyborgama? :)
Já mylím, že dotyčný má poněkud jinak fungující hormony kůry nadledvinek (mineralokortikoidy - metab. minerálů a hospodaření těla s vodou, glokokortikoidy - metab. cukrů, a sexualkortikoidy - dobrá konverze krmiva a tedy vyšší hmotnost)
|
|
|
No vsak jo...
My meli detstvi takovy....zvlastni. Na jednu stranu super veci - domaci strava, vsechny tyhle veci uzasny. Neni nad domaci maslo, domaci sadlo se skvarkama...domaci tvrdy tvaroh se neda s tim kupovanym vubec srovnat, a podobne...
Na druhou stranu rodice brali vychovu metodou "my to z tech deti vymlatime, a kdyz to nejde vymlatit, je potreba pritvrdit a ono to pujde". Takze jsem mel castecne strasne uzasne detstvi, a castecne to byl horor.
Nutno ale rict, ze kdyz to clovek prezije, tak POTOM, v dospelosti, to ma uzasny prinos. Ja to vidim kolem sebe - nejhur se da vyjit s lidma, co meli stastne detsvi v harmonicke rodine. Pak prijde prvni problem, a ti lide nejsou zvykli problemy RESIT. Umej okolo toho kecat, umej se urazit, umej si podrezat zily, ale neumej problem jednoduse, bez zbytecnych kecu, vyresit. Casto se na takove lidi ani neda prilis spolehnout, ze se budou chovat ciste logicky.
To me ta moje vychova naucila uzasne veci, ktere TED zuzitkovavam. Napriklad "lhat". Jsem jeden z nejlepsich "lharu" na svete:-)) Tedy - v mladi jsem musel neustale lhat, protoze jsem si tim chranil zdravi, pozdeji jsem tuto schopnost transformoval spise v takove to "nic mne nezaskoci". Clovek, ktery si v 10-12 letech musi vymyslet naprosto verohodnou historku behem 1 sekundy pak neni zaskocen, kdyz ted napriklad delam obchodaka a prilitne nejaka namitka. 90% lidi, kteri k nam prijdou delat, to ale nezvlada a velice rychle zase odchazej. A to proto, ze neumej improvizovat, neumej premyslet nad resenim jeste drive, nez zakaznik vubec tu namitku dopovi...Ja jsem v tom naopak VELMI dobry, a za to vdecim mym hororovym rodicum.
Ono by to chtelo nejakou rozumnou miru no...Urcita mira teroru od rodicu cloveku prospiva v dospelosti, ale nesmi se to prehanet...
Mimochodem - ja jsem fakt v pohode, co se tyce me rodiny.Po vojne jsem odesel, asi 5 let jsem se s nima nebavil...potom jsme zacali, vzdycky trebas na vanoce jsme se na 1-2 hodiny navstivili :-)) A tak to funguje defacto dodnes, a mame super vztah - bydlime tak 150km od sebe, a je to vsechno idealni :-)))
|
|
|
Nevim jestli tě dobře chápu, ale ty se tu chlubíš tim, že máš z týrání v dětství duševní poruchu? Nevim jestli pochopíš ty mě, ale tohle ti tedy upřímně nezávidim.
|
|
|
nechápeš, oni nechtěj ztloustnout, přesněji trochu by chtěli, ale není to tak důležité. Jejich problém je, že zhubnou jako nic kdykoliv, zapomenou se najíst a rozjede se hubnutí a nedá se zastavit. Jakákoliv banální choroba vede k úbytku a zpátky se to nabírá hrozně těžko.
a problém s tím je, protože tě to nebaví poslouchat, stejně jako nikoho nebaví poslouchat od tlusťochů roky bajky, jak už musí opravdu zhubnout. :-(
|
|
|
Jsem na tom stejne :-( U me je jedno jestli jim hodne nebo vubec, zmena prakticky zadna ... dokonce kdyz jsem pet let nekouril a cpal do sebe sladky horem - dolem, tak jsem za tu celou dobu pribral asi kilo ... a pritom v mem veku uz bych mel vypadat jako spravnej solidni fotrik a ne jako vychrtlej studentik ;-)
|
|
|
Jednoduchý cukr nepomůže, navíc já když se nehýbu (nenamáhám) tak nemám hlad a do jídla se nutím, když se hýbu tak jím v podstatě kdykoliv kdy se zastavím. Při nějaké konstatní zátěži a tempu, třeba chůze s batohem, jsem schopen jít tak dlouho dokud mám co jíst, pít a nezačnou mě bolet kouby nebo neusnu:-).
|
|
|
já mírně odbočím, psal jsi o alergii na mytá jablka, ptala jsem se na ostatní ovoce a nejspíš to zmizelo v propadlišti dějin. Tak se ptám znovu, může být i u jiného ovoce nebo je to jen špecifikum jablek?
|
|
|
Slyšel jsem jen o jabkách, ale v principu asi snad u všeho. Říká se, že problém je chlor, který reaguje s organickými látkami na slupce (pestitcidy, ale bůh ví, co ještě). On je vůbec problém i takovej chlorovanej bazén, kde špína z povrchu lidského těla reaguje s chlórem za vzniku ne zrovna přátelskch látek.
|
|
|
Resp. slyšel jsem o lidech, co si protě musí vozit do města vodu ze studny, jinak mají problémy.
|
|
|
o to mi tak úplně nešlo, nepotřebuju vodu ze studny i když je mi z čisté vody šoufl. Jenže u čisté vody je mi fuk, jestli je z kohoutku nebo z lahve, takže chlor asi nebude problém. Šlo mi konkrétně o hroznové víno. Roky jsem jedla hroznové víno na kila, pak najednou velký problém. Nějaký dobrák mi poradil, že to možná bylo tím, že hroznové víno bylo něčím ošetřeno a málo jsem ho myla. Vzala jsem si z toho příklad a příště víno důkladně umyla a problém zase. Od té doby hroznové víno nejím, mám ho zkusit nemyté?
|
|
|
No, nevim, nakolik je ta rada ode me cenna :-))) Ale ja ovoce nemeju v podstate vubec:-)) Zadny:-))) Pestuju si imunitu:-)))
|
|
|
to nemůžu, protože mám strach ze žloutenky. Já totiž k smrti miluju chlebíčky, saláty a majonézu vůbec, když budu mít žloutenku z nemytého ovoce, tak nebudu moct jíst životabudič v podobě majonézy, za to mi hroznové víno nestojí. :-)
obecně nemůže být problém ve chlorované vodě, protože jsem dítě města a pravděpodobnější je alergie na vodu ze studny. Vody z kohoutku jsem vypila mraky, jediná varianta by byla, že to tělo neunese po desetiletích. Pravděpodobnější je alergie na reakci chloru s něčím na slupce.
|
|
|
Von ten virus zas tak moc živaotaschopnej nejni. si nech pichnout pigaro, a mas od zloutenky na 10 let pokoj.
Zkus to opláchnout vodou z flašky. Esli se to nezmeni.
Problem muze byt jiny, ty pripravky se casem pouzivaji jine, takze muzse treba nesnaset nejaky novejsi, nebo treba jen jinou odrudu. co ja vim,
|
|
|
Mám jinou radu: hroznové víno požívat jen v kapalné formě, nejlépe ještě proběhlé procesem destilace. To žádnej alergen nepřežije :-))
|
|
|
Jasně už ho nemyj, lidi jsou prasata ty sežerou všechno :-)
To je jedno, že to stříkaj nějakými jedy, nebo žumpou....lidi sežerou všechno, nech si chutnat.
|
|
|
Pravda to úplně nebude. Zaregistroval jsem u konkrétního návštěvníka problémy s plody jabloně, kterou máme "na dožití" - postřik nezažila již léta. Jabloň je umístěna na venkově, plod si dotyčný před konzumací pouze otřel o mikinu, nemyl ho.
|
|
|
Esli to byla nějaká strimka-like odrůda, tak se nedivím. S tou má napoprvé problémy prakticky každej :o)
|
|
|
Nee, byla to ta jadernička, o které jsem ti onehdá říkal. A problémy se projevily u člověka, který se po jejích plodech mohl celá léta přímo utlouct. Jiná jablka mu to dělají taky, kompoty ne, křížaly také ne, závin také ne. Hrušky také ne. Meruňky také ne. Broskve ano. Na víc jsem se neptal.
|
|
|
Máte na mysli něco konkrétního? Ta nadměrná chuť na slané by mohla navádět na problémy s aldosteron, ovšem jestli laboratorní vyší nic nezjistilo....
Já bych spíše odhadoval, že lojza má z přemíry intenzivních chutí a dochucovadel silně znecitlivělé chuťové pohárky, to by mohla být i příčina, proč mu tak nechutná čistá voda - je to něco zcela odlišného, než na co je zvyklý. A je to škoda, protože i voda má chuť a umí být i moc dobrá.
|
|
|
* vyšetření, asi bych měl jít spát
|
|
|
Castecne urcite chutove poharky mam otupele...Ale spise to je tim, ze me to skutecne chutna. Me sul znasobuje chut jidla. Bude to znit divne, ale ja kdyz bych jedl svickovou, a kdybych si ten talir s tema knedlikama a omackou posolil, pomerne hodne, tak tu svickovou budu vnimat MNOHEM intenzivneji a chutneji. Nektera jidla si tim padem vylozene presoluju i na muj vkus - a to proto, ze cim vic soli, tim intenzivneji mi chutna to jidlo. Ja defacto si parek nejvice vychutnam, pokud si ho posolim. Mimochodem, musi to byt sul na povrchu te potraviny, tak aby ta sul prisla do primeho kontaktu s jazykem. Pokud se ta sama sul do jidla napriklad zamicha, je to k nicemu a musim si to zase osolit :-))) to se mi deje napriklad u testovin, ze se ta sul rozpusti, a ja si je musim solit znovu. Dobre se to zvlada u pizzy, kdy si solim kazdy dilek zvlast, a ten stihnu snist, dokud tam ta sul jeste je :-)))
Co se tyce sladkeho, tak me proste sladke chutna. Cim sladsi, tim vic chutna. Kdybych mohl, normalne bych jedl curk po lzicich...Pripadne jsem snedl v pohode pul flasky medu - mnam mnam, med...
Cista voda mi chutove chutna. Mozna jsem se spatne vyjadril, co bylo spatne pochopeno. Meli jsme kdysi studni strilenou ve skale asi 20 metru - tak dobrou vodu uz jsem nikdy nepil. Jenze ja hodne piju, 4 litry denne minimum, klidne i 6. A kdyz bych 2 dni pil jen vodu, bude mi blbe od zaludku, ne proto, ze by mi voda nechutnala, ale proto, ze se citim, jak kdybychj tam mel zaby....fakt:-)))
|
|
|
Sul znasobuje chut kazdymu. to je starej trik, proto se soli i sladka jidla. Jenze je to hodně vec zvyku. Osolene jidlo je proste navykove. Kdo je zvyklej na hospodsky jidlo, ktery je osoleny, aby melo nejakou chut, tak tomu bude jidlo normalne pripravene pripadat fadni, dokud si zase od soli neodvykne. Ja treba solim minimalne, a vetsinu jidel v bezne hospode jim s krajni nechuti, bo mi to prijde hnusne presolene.
Jenze moc soli, aka sodiku, casem rozhodi sodikovou pumpu, pokud si dobre pamatuju. A navic se musi vyloucit, to znamena velky zaber pro ledviny.
|
|
|
Mozna proto od prirody hodne piju - fakt ty 4 litry minimalne, ale spis vic, k tem 6 v pohode...
Ze se tim ty ledviny vice proplachujou....
Extremni opak je moje manzelka, ktera je schopna prezit s 1/2 litrem vody denne, a jeste u toho zvlada kojit:-))) Nekdy nechapu, jak to dela....
|
|
|
tak zase máš jistotu, že máš srdce jako zvon, protože vypít šest litrů tekutiny za den je záhul na srdce i na ledviny. Otázka je jak moc dokáže cola propláchnout ledviny. :-(
|
|
|
S tema zubama mam podobny problem, ale u me to je proto, ze me dochtori jako male dite krmili Tetracyklinem ve velkym :-(
|
|
|
To je ovšem pověra. Vlastní zkušenost to vyvrací - první plomba v devětadvaceti letech při předrevolučním dětském lékařství.
|
|
|
Není to asi o plombách, ale o lámavosti zubů. Soudím tak dle své choti, které to údajně způsobil v mládí podávaný Tetracyklin. Uvidíte za pár let.
|
|
|
Presne tak. Me staci, kdyz mi na zub sahne zubar vrtackou a do pul roku ho mam rozpadly. A to jsem prej jeste dopadl relativne dobre, kdyz mi to svinstvo zabarvilo zuby cele do zluta, nekdo je ma flekate nebo pul na pul.
|
|
|
Na mě musela brát zubařka jakýsi diamantový vrták, či co. Normální jí odskakovaly, prej. :)
|
|
|
Zmínil jsem plombu, lámavost nikoliv. Co z toho tak asi zhruba plyne?
Je samozřejmé, že vliv antibiotik je možný. Stěží ale překoná genetickou dispozici - posílit ji asi může daleko snadněji.
Dnešní lékaři a trenéři s nelibostí registrují stoupající počet zlomenin u žákovské kategorie (zejména v kopané). Jak je to se vztahem tohoto trendu k podávaným antibiotikům jsem ale nedohledal (ale jo, nesnažil jsem se nijak moc, jsem přece jen starší a těm kopálistům tak moc nehovím).
|
|
Autor by si měl přečíst něco o biologii, dřív než začne psát takovéto nesmysly. Proč poslední dobou procházejí redakční kontrolou takovéto články?
|
|
|
Super komentář! Redakční kontrola ví asi o biologii stejné "prdlajs" jako já a proto článek prošel. Nechcete nás poučit?
|
|
|
Tak třeba k tomu MMS (aneb reaktivním sloučeninám chlóru). Naprostá většina ho zreaguje se zdravými buňkami cestou zažívacím traktem, a pokud se něco dostane do krve, jaká je asi pravděpodobnost, že zasáhne patogen, a jaká, že zasáhne zdravou buňku, když lidských buněk je v těle koncentrace o mnoho řádů vyšší než patogenů?
|
|
|
Vysvětlení MMS má být v tom, že je to sice oxidant, ale s velmi nízkým oxidačním potenciálem, takže škodí jenom anaerobním buňkám, které kyslík tak nějak obecně nemusí.
MMS zní jako totální šarlatánština, ale kupodivu spousta lidí s jinak neřešitelnými problémy po užívání MMS uvádí často i radikální zlepšení svého zdravotního stavu, někteří uvádí herxheimrovu reakci kterou dobře znají z jiných legálních léků. Kolem MMS je spousta nezodpovězených otázek, ale z oficiálních míst je vše kolem spíš tabuizováno pomocí manipulativních polopravd, než že by byly poskytnuty skutečně rozumné informace.
Našel jsem jednu jedinou seriózní studii (na myších) a ukázalo se, že "MMS" dokázalo myši ochránit před nákazou chřipkovým virem.
Definitivní názor ještě zdaleka nemám, ale pozitivních ohlasů je příliš mnoho na to, aby se to dalo jen tak ignorovat.
Co ovšem ignorovat nemohu je skutečnost, že odpovědné orgány v ČR se k mnoha zdraví škodlivým přísadám staví vstřícně a to i u léků pro kojence. Přitom ty samé látky jsou v severských zemích zakázané. (Tuším že tehdy šlo o barvivo E110). Naše oficiální místa argumentovala tím, že kdyby to bylo škodlivé, tak už by to EU zakázala a protože to EU nezakázala, tak není důvod proč by to v léčivu (vhodném pro velmi malá mrňata) nemohlo být.
Takže výkřiky typu MMS je škodlivé protože nebylo prokázáno, že není škodlivé je potřeba správně interpretovat:"nic o tom nevíme a proto se k tomu nemůžeme vyjádřit".
Podobně hlavní hygienik svého času tvrdil, že problémová kanadská vakcína "A" a u nás distribuovaná vakcína "B" nemají nic společního už proto, že každá se jmenuje zcela jinak.
Přitom v kanadě byla vakcína "A" připuštěna na trh na základě klinických testů vakcíny "B", protože rozdíl mezi "A" a "B" byl jen v obchodním názvu a v tom, že A se vyrábí za oceánem a B se vyrábí v Evropě.
Vakcína skutečně byla celkem standardně bezpečná, ale rozdílem v názvu to skutečně nebylo. Bezpečnost se dala seriózně vyhodnotit až po provedeném plošném očkování, což udělali např ve Švédsku, kde se ukázalo, že počet vážných komplikací u očkovaných nevybočil z obvyklých čísel. Tedy něco "je bezpečné" v praxi mnohdy znamená, že množství škod na zdraví nepřekročí obvyklou mez.
Takže s takto kvalifikovanou podporou ze strany státu, co se týče ochrany našeho zdraví, se oficiální místa mohou jít vycpat a člověku nezbývá, než si v rámci možností hledat informace sám.
Otázka tedy je: jaká je obvyklá míra poškození zdraví při krátkodobém a dlouhodobém používání MMS?
A druhá otázka je, jestli je množství škod vyšší nebo nižší, než u standardních léčebných postupů. (Aneb když si něco donesete z lékárny, přečtete si příbalový leták ? A víte, že občas pro různé země bývá uvedena jiná kvantifikace možných komplikací ?)
Standardní postupy u některých nemocí nikam nevedou a tak v určité skupině nemocných je údajně nejčastější příčinou smrti sebevražda, protože standardní léčba prostě nikam nevede, stav se zhoršuje a beznaděj ty chudáky nakonec dožene k sebevraždě. MMS je sice definitivně nevyléčí, ale mnoho z nich díky tomu dosáhne radikálného zlepšení stavu. Takže díky tomuto "jedovatému placebu" někteří lidi prý dokázali po mnoha letech zase vstát z postele. Pokud je to pravda, tak na jedovaté placebo je to docela dobrý výsledek, ne ?
|
|
|
|
Clovece, nejak tady mezi tou pseudoliberalni sebrankou zacinas vlcet. Nebo ty toho pana znas, a vis, ze si takovou odpoved zaslouzi?
|
|
|
Výroky typu "je to celé blbost, autor by si měl napřed něco přečíst" patří mezi tzv. instantní komentáře a co do smysluplnosti obsahu a schopnosti nasrat je dle mého názoru na stejné úrovni jako "drž hubu".
|
|
|
Ale jo, uznávám, napsal jsem to blbě, sorry.
|
|
|
A nějaký rozklad? Možná by také pobavil!
|
|
|
Viz výše odpověď Calebovi.
|
|
|
A že jsi tento chvályhodný přístup (se kterým jinak souhlasím) použil tady a teď?
Respektive: "Kdes byl loni?"
|
|
do pitné vody v ČR se fluor nepřidává už nějakou dobu
|
|
|
vis, jaka je vyhoda konspiracni teorie? Ja byt autorem, zeptam se te: Fakt, a jses si tim tak jisty? :-)))))))))))))
|
|
|
řekla bych, že už dost dlouhou dobu. Ale aby z toho autorovi článku nebylo smutno, malé děti dostávaly fluor v tabletách, možná ho ještě dostávají. :-)
|
|
|
Pozor - systém je však velmi lstivý a mazaný - vidouce, že jsme přestali dávat fluor do vody, podstrčil nám ho ve formě mořských ryb (5-15mg/kg) :-)))
Takhle idiotskej článek jsem snad ještě nečetl...
|
|
Většinou se tyto nesmysly objevují samostatně, tu k výročí objevitele, tu protože není co psát. V tomto článku máme pěkně všechno pohromadě, takže děkuji autorovi, po první čtvrtině jsem mohl v klidu přestat číst.
|
|
|
Jo, byl to dobrej koncetrát. Autor asi málo chodí na vzduch :o)
|
|
|
Aby ho pokropily chemtrails???!!!!! ;)
|
|
<ichtyl_joke>
Ve vodě samozřejmě žádný fluor není, protože by vám po napití uletěla spodní čelist.
</ichtyl_joke>
Za socialismu se do vody přidávaly fluoridy, a to za následujícím účelem: zubní sklovina je především tvořena touto chemickou sloučeninou: Ca5(OH)(PO4)3, mineralogicky jde o hydroxyapatit. Tato látka je poměrně tvrdá (Mohs 5) a vcelku pevná. Bohužel, hydroxidová skupina jí činí neodolnou kyselému prostředí v ústech. Tak bylo navrženo, že kontaktem s fluoridy dojde k náhradě OH- za F-. Vzniklý fluoroapatit je kyselému prostředí velmi odolný a navíc je o něco tvrdší, takže máme vyhráno.
Bohužel, protože fluoridy se s pitnou vodou dostávaly do celého organismu, měly stejný efekt i na apatit v kostech. Tak se stalo, že kazivost zubů v populaci výrazně klesla, zato obrovským způsobem vyletěl počet zlomenin. Fluoroapatit je totiž křehčí než hydroxyapatit a soudruzi zapomněli uvažovat vliv na zbytek organismu. Tak se od fluoridace vody v tichosti ustoupilo a byla nahrazena fluoridy v zubních pastách. Případně zubní lékaři po prohlídce potírají dětem zoubky silným roztokem fluoridů (tuším, že se to jmenuje Elmex Fluid).
|
|
|
Velmi vyčerpávajícím způsobem řečeno.
Jedno je však dlužno dodat: za pokusy s fluorem ve vodě zas až tak nemůžou soudruzi naši, ale soudruzi z USA, kteří s tím začli už někdy v 50. - 60. letech.
|
|
Slozeni nekterych potravin je vazne desive.. nejvic me dostava, ze to opravdu cpou i tam, kde to nema absolutne smysl, pripadne nelze prakticky sehnat konkretni typ potraviny bez pridavku konkretni latky.
Napriklad takova "citronada" Sprite - clovek by rekl, ze to bude obycejna chemicko-citronova limonada, kde nebude nic extra zavadneho (pokud nekdo nahodou neskoci na famu, ze kyselina citronova je karcinogenni)... Chyba lavky, i kdyz to neni light, stejne tam ten aspartam musi cpat... Muze mi nekdo vysvetlit proc? Jeste porad bych dokazal pochopit (prakticky nesmyslne) tvrzeni, ze aspartam je pro diabetiky mene skodlivy, nez cukr, ale v tom Sprite je cukr taky! A proc nemuze byt na trhu limonada slazena prirodnim medem?
Druhy priklad (pridavek konkretni latky ve vsem) je bile vino - da se nekde vubec sehnat bile vino, ktere by nebylo redene kyselinou siricitou/sirovou (SO2 + H2O -> H2SO3, kdyz se dostane na vzduch, tak 2H2SO3 + O2 -> 2H2SO4)? U spousty horsich vin (pod 300,- za lahev) to je i zle citit, u kvalitnejsich tam aspon toho svinstva nedavaji tolik, takze obcasna konzumace nebude tolik na zavadu, ale i tak bych ocenil, kdyby se dalo koupit nesirene...
Pripadne lze taky jmenovat instantni polevky, tam sice lze najit nejakou, co neobsahuje glutaman sodny, ale stejne tam bude inosinat sodny, akorat se muzou pochlubit na obalu, ze to je "bez glutamatu"...
A kde ma clovek v Praze brat kvalitni potraviny vyrobene klasickym zpusobem, kdyz si nemuze dovolit jednou dvakrat do tydne zajet na venkov pro neco lepsiho :/
|
|
|
Rika se tomu farmarske trhy:-) Nakupuju tam docela bezne...
Sice kilo burtu za 150 korun, ale ty burty jsou fakt vynikajici :-)
To same maso, zelenina....Domaci klobasky, mnam mnam :-)
Akorat ze obcas je obdobi, kdy ty trhy jsou na nejakem miste, a za pul roku jsou uz nekde jinde, aby se v tom cert vyznal :-((
Ale jsou mista, kde jsou snad porad...
Jen clovek da za jidlo 2x tolik, co v beznem obchode, no....
Ale za tu chut to podle mne stoji :-)
|
|
|
http://www.farmarske-trhy.cz/
|
|
|
Dik, urcite kouknu, o cenu mi fakt nejde (jsem magor, co by nekoupil Grana Padano, i kdyby stalo desetinu, co pravy Reggiano)
|
|
|
Grana Padano není substitucí za Parmigiano reggiano, stejně jak bazalka není substitucí za oregano... Je svébytným produktem jiného regionu a jiné technologie. Jsou jídla, ve kterých je Parmigiano nezastupitelné, ale jsou jiná jídla, kde dávám přednost Graně, protože je jiná, méně aromatická.
|
|
|
Nesířená vína se prodávají, ale ne běžně. Musí se snimi zacházet podstatně citlivěji. Vína z ekologického zemědělství jsou sížena podstatně méně a jistý pan Peřina (vinařství Eben) z Lednice dělá některá dokonce zcela nesířená. Takže se obrať tam. Mimochodem, jeho červení víno značky tuším Cerasol nebo tak nějak je jedno z nejlepších červených tuzemských vín, jaké jsem kdy pil.
|
|
|
Ekologické víno samozřejmě sířeno být nesmí!
Síří se přece za účelem zavraždění mikoorganizmů, živých to bytostí!
________
O.T.
Zlákán zmínkou nalezenou v jedné nedávné diskuzi, ochutnávám dnes Kagor zhruba v místě výroby. Není sířený, má garantovaných 0% tuku, 16% alkoholu a je GMO prost. Pokud mi jako znalec poradíš, čím ráno rozlepím hubu, budu ti vděčen.
|
|
|
|
Dezertní červené víno, psává se to i Cagor, vyrábí se, alespoň obsah přemětné lahve, z odrůd Saperavi a Cabernet - Sauvignon.
|
|
|
Tlamolepy moc nesleduju, sorry :)
|
|
|
Můžeš mi poradit? Někde tam, kde se vyrábí Kagor, vyrábí se i podobné víno s neuvěřitelně silným jahodovým buketem. Asi před pěti lety šlo koupit i v Česku, pak se záhadně vytratilo.
Jak se to jmenuje a kde se to dá sehnat? Je to tradiční moldavské víno, tehdy s námi pařila kočka původem z Moldávie, která říkala že tohle roste její babičce na zahradě. Bohužel, ona kočka odcestovala někam do neznáma a dnes mi nikdo neporadí, co to vlastně bylo...
|
|
|
Tak to neznám. Pokud na něj narazím, dám vědět. Šumivé víno s velmi silným jahodovým buketem bývalo k mání v řetězci prodejen Cheesy.
|
|
|
Na síření vína (sudú) nehledejte nic závadného.
Spíš se zamyslete nad tím, že nezávadnost očekáváte zrovna od limopnády Sprite... :-))
|
|
|
Tak nejak - Sprite vznika zcela stenym zpusobem, jako Cola, akorat se to jinak ochuti a da se tam jine barvivo:-))
|
|
|
Já měl za to, že v sudech se víno síří jen málokdy - dokud je sud plný, není v něm kyslík a víno s ním tedy nemůže reagovat. Smysl to má pouze pokud se sud nechá delší dobu poloprázdný, k čemuž ve velkovýrobě asi moc často nedochází - jinak stačí velmi mírné síření při stáčení do lahví.
|
|
|
Ani v malovýrobě - nádoba (sud či demižon) se doplňuje stejným nebo "neutrálním" vínem, podle použití.
|
|
|
Oxidace "kyseliny siřičité", resp. oxidu siřičitého na sírový není vůbec jednoduchá a určitě neprobíhá samovolně na vzduchu! I průmysl si musí pomoci katalyzátorem.
Proč pít takové sračky jako Sprite?
Proč konzumovat instantní polévky?
|
|
|
Víno ředěné kyselinou siřičitou, to je fak hustý.
Technologie vinařské výroby není tajná, dá se sehnat i v knihovně. Pokud je víno cítit , udělal výrobce technologickou chybu.
Sirné knoty používáme doma odjakživa, ve sklepě i ve skleníku, bez problémů. A pro červené jako pro bílé.
|
|
|
Jo, trosku to prehanim, ale na SO2 jsem precitlivelej (ne, ze by mi z nej v tom vine bylo akutne blbe, ale citim to a nechutna mi to pak a smrdi mi to). Vim, ze je tam toho minimum, ale z principu me stve, ze se neda sehnat bez toho (byt za cenu, ze bych ho musel vypit behem dvou dnu od stoceni ze sudu)...
A bohuzel jsem se setkal i s lahvema za 250,- a vic, ktery tim byly citit (dokonce i jedna lahev Gewurztramineru z Alsaska za 350,- [druha o dva dny pozdeji byla o poznani lepsi, takze asi fakt error])
|
|
|
Zkuste se poptat tady: http://www.jizni-svah.cz/2007/08/o-strankach-jizni-svah.html
Jinak jak říkám, biovína jsou sířena podstatně méně, a ani mě z nich pak hlava většinou nebolí (a to jsem na síření dost citlivý).
Doporučuji něco od známého kvarteru biovinařů Vlastimil Peřina (vinný sklep eben) - Josef Aberle- František Mádl (Naturvin) - Michlovský.
Bývá to i v prodejnách zdravé výživy a bio. Cena je tam ale o něco vyšší. Ale pořád někde v rozsahu 130 - 230.
|
|
|
Kde by se mi libil zasah statu (jako jedna z vyjimek) je standardizace obalovych informaci o slozeni.
V USA je to dovedene skoro k dokonalosti. Kazdy vyrobek, i ten evropsky, musi mit standardizovane informace o sajrajtu v nem. Priklad:
www.google.com/images?q=nutrition+label+sample
Podobny je i na slozeni, tam je to zase podle zastoupeni v produktu.
V CR trpim jak zvire, pac vylustit kolik to jidlo ma cholesterolu, trans fats nebo soli vzhledem k baleni je skoro vzdy nemozne. Navic neni zadne formatovani, a tak i kdyz tam ta informace je, trva ji 10 minut vylustit.
Tady dam 5 samolepek k sobe, zjistim kde je nejmin soli a chole3sterolu a jdu domu.
|
|
Cely "vyzivovy problem" je velmi individualny. Osobne zozerem co vidim od pomarancov po slaninu a hamburgery z McDonaldu,pracujem fyzicky 8 hodin 5/6 dni v tyzdni a mam na svojich 197 cm pomerne stalu vahu okolo 105 kg. Zle mi nebyva z nicoho,alergie sa mi tiez vyhybaju a az na zdedene krcove zily po rodicoch (ktore ma ale "obtazuju" tak maximalne svojou neestetickostou) a zlamane hnaty v detstve som zdravy clovek. Naopak mam znameho ktory je kazde 3 mesiace v nemocnici,tu s operaciou rohovky,tam s akutnym zapalom pluc a pritom zije omnoho zdravsim zivotnym stylom ako ja... Nechcem tvrdit ze vsetko v clanku su kraviny pretoze sa v danej tematike prilis neorientujem len mi skor pride ze kazdemu je nadelene inak...
|
|
1. Kdyby jen rakovinu, ale co takhle lék na stárnutí, to by byl pro zdravotnický firmy teprve průser.
2. VČR se fluor do vody nepřidává.
3. Léčba nemomocí pitím dezinfekce atd. je doufám hloupý vtip.
4. Alergie jsou, dnes už prokazatelně, způsobené přiliš sterilním prostředím.
5. Prodej potravin přímo od pěstitelů řeší farmářské trhy.
6. Rajčata se trhají zelená proto, že jinak je doprava prakticky nemožná. Použitý plyn je neškodný etylen, který se v ovoci vyskytuje i přirozeně.
7. Hnědý cukr se obvykle vyrábí smícháním bílého cukru s melasou, je to tak levnější.
|
|
|
No tak konečně věcná argumentace k článku i pro mě, hlupáka, kterému bohužel "Bylo to plný kravin že jsem to dočetl jen do čtvrtiny" nebo "Tohle je největší blbost co jsem tu kdy četl" nepomůže. Díky.
|
|
|
Alergie...
Nějakou dobu mi alergolog "léčí" alergii na "něco" Cezerou (nejde samozřejmě o léčení, ale o potlačení příznaků). Cezera pomáhá, příznaky drasticky vymizely, i když ne stoprocentně - ale jsem rád i za to.
Nikdy jsem alergický nebyl, přišlo to až před čtyřicítkou (což by mi divné nepřipadalo).
Co mě překvapilo, že testy, které jsem podstoupil, nebyla prokázána žádná alergie. Podle testů prostě na nic alergický nejsem. Alergolog to vysvětluje tak, že patřím k určité skupině lidí (ó jaká to radost a čest), kteří jsou na něco alergičtí, ale nelze prokázat na co. Pokud léky pomáhají (potlačují příznaky), je to ok.
Tak se ptám: Je to normální? Nemám udělat to, co stejně plánuji - najít si jiného alergologa, aby zjistil co mi skutečně vadí a vypořádat se s tou příčinou?
|
|
|
Alergie - imunopatologická reakce může vzniknout kdykoliv a v podstatě po expozici jakoukoliv látkou, je to ovlivněno mnoha faktory, těžko se zjišťuje proč to tak je a ani to není vlastné podstatný. K té konkrétní látce. Testují se obvyklé alergeny, látky z okolí a kdovíco, problém je, že možností je moře a někdy se lékaři prostě netrefí, nebo i špatně vyhodnotí variabilní výsledek. Možná by nebylo od věci zkusit i jiného alergologa, donést zprávy od předchozího a třeba ho něco napadne. Víc hlav víc ví!
|
|
|
s těma alergiema bych si tak jistej nebyl. Zčásti to bude asi pravda, ale já jsem nikdy v nějak zvlášť sterilním prostředí nežil (kromě mytí rukou po návratu z venku jsem byl celkem čuně, co nemělo problém se někde vyválet. od malička jsme jezdili stanovat a na chatu a tam se čistota udržuje dost blbě) a stejně jsem si uhnal alergie na prach, pyl, peří a roztoče.
|
|
|
Ano, zčásti to může být pravda, zčásti to pravda zcela jistě není. Mám osobní zkušenost.
|
|
Jsem nachcípanej a blbě se mi mluví, takže než abych někam volal, zeptám se tady: On je v ČR do vody přidáván fluor?!
|
|
Autor v některých věcech má pravdu, bohužel. Já v tom nevidím celosvětové spiknutí iluminátů, židů, ještírků, ale prostou a věčnou touhu po penězích.
Bohužel kapitola o ClO2 (nikoliv Cl02) ukazuje, že autor nekriticky převezme cokoliv, co by se mu hodilo do krámu, aniž by si otevřel obyčejnou knihu anorganické chemie pro SŠ/VŠ o chloru a jeho oxidech. Když si pak odborník tohle přečte, tak žasne. Ani o Corexitu tam není nic než výkřik strachu.
|
|
Už pár lidí předemnou tu něco napsalo, třeba jan386 pěkně vystihl problém "fluoru" ve vodě. Stejně musím i já pár postřehů...
K léku na rakovinu... odstranění nádoru podvázáním je sice hezké, ale řeší následek, nikoliv příčinu problému. Taky pacienti s nádory mají imunitu už sami o sobě oslabenou, neboť imunitní dozor se vyčerpal bojem s vznikajícím nádorem. Další posilování imun. systému je hezké a pomocné řešení, ale nebude stačit, IS už rozvinutý nádor nezvládne sám!
Zvýšená hladina homocysteinu není důsledek civil. chorob, ale je jednou z nich, souvidí se snížením přísunu rostlinné stravy - lidé začli bohatnout a co udělali když dřív aby přežili museli si vypěstovat nějaké to jídlo (zeleninu)? pořídili si prase, už na to měli... Dál vysoký příjem vitamínů může mít rakovinotvorný účinek (obrovské dávky), představitelné tak maximálně u hypervitaminoz vit. C.
Ano, s viry je problém! Nedělají co by měly - sou to svině rozmanitý a nečekají až někdo vymyslí všelék a mutují, potvory! Tak už to je a všelék ještě "chvíli" prostě nebude!
K ClO2, jde o anhyrrid kyseliny chloričité, takže to není moc příjemná záležitost, poněkud strukturně nestabilní, doporučuji spíš levnější, dostupnější, stabilnější chlorečnan, známý jako Savo :) Jen by mě zajímalo, jestli se ClO2 vstřebá přes střevní stěnu, zábavná myšlenka. Jo, jeden typ: UV záření má taky mikrobicidní účinek a běžně se používá v laborkách:)
Pár slov k Celiakii, snad Vám odpoví na otázky: Je geneticky podmíněná, ovlivňují ji: předčasné vystavení nezralého imun. systému lepku (kojenec dostává brzo kašičku), stres, nebo infekce (viry např.). Je nevyléčitelná: celoživotní bezlepková dieta - tady budou ty nevysvětlitelné relapsy choroby...
4 odpovědi na 4 otázky k biopotravinám:
1. ne
2. rozdíl podle toho, kde jablko utrhnu (u silnice na Ostravsku, u chemičky v Pardubicích, nebo daleko od měst "v přírodě")
3. etické... no ony ty miliardy lidí holt něco sežerou:(
4. ne moc hezký... lepší se to, ale to, co už sme si tam naházeli, tam bude ještě chvíli strašit!
K jídlu snad jen poznámku na konec: Nabédka vs. poptávka! Když chtějí lidi žrát hovna, tak jim je někdo prodá, je to každýho boj!
Dál už nemám sílu! Poctivě sem článek přečetl do konce, ale byla to fuška! Příště by to chtělo víc pátrat a míň podléhat stihomamu :D
|
|
|
můj děda na pokusy s revitalizací umřel a to ho předtím nijak neozařovali, takže tak jednoduchý jak tvrdí autor v článku to teda nebude.
|
|
|
fuj. s devitalizací... No koneckonců to zabralo, děda byl úspěšně devitalizován
|
|
Pokud je tu nějaký odborník na potravinářské technologie mohl by mi zodpovědět následující dotaz. Pokud vím tak se cola barví karamelem a to včetně coly light a coly zero. Takze jeli muj předpoklad správný, je cukr (sacharoza) v každé cole, akorát někde se schovává za karamel. Zajímal by mne rozdíl mezi množstvím cukru v normální cole a v light verzích kde je ve formě karamelu. Pokud je to vše jinak tak se rád nechám poučit.
|
|
Řekl bych, že léky na stihomam by zde mohli zabrat ... :-)
|
|
Hele autore. Muzu te seznamit s profesory a postdocy tady:
en.wikipedia.org/wiki/The_University_of_Texas_M._D._Anderson_Cancer_ Center
Muzes jim vysvetlit svoje stihomamy o spiknuti a oni ti vysvetli proc jeste neni lek a proc jen tak nebude. Jsem si 100% jisty, ze ti po 3 vetach dojdou argumenty nebot o problemu vis kulovy.
Prijdes mi jako laik pouceny z youtube, zeitgeistu a ruznych konspiracnich stranek.
|
|
|
Uvedomujete si paradox, ze ak by skutocne existoval nejaky zazracny liek na rakovinu, tak by si prave ti profesori a
"postdocy" museli hladat zrejme novu pracu? Nie je to nieco ako pytat sa IPCC na globalne oteplovanie?
Ok ok, slubujem, ze uz nebudem aplikovat tie pratchettovske zakony a teorie.
:-)
|
|
|
Kdyby byla jedna "rakovina", to by bylo fajn. Ostatně, nemocí je ...
|
|
|
Jsem si jisty, kdyby nekdo nasel "bylinu" co by z naseho DNA udelalo perfektni, ktera nikdy nezkluzne k rakovine, tak by s radosti sbalili Nobelovku a sli delat jiny vyzkum... co ja vim, roztrousene sklerozy nebo artritidy.
|
|
|
nebo rýmy :) Do vesmíru lítáme, neštovice jsem vyhubili, ale z rypáků nám teče furt. :)
|
|
|
Tento článek mě opravdu zarazil. čtu si D-FENS už hodně dlouho a líbí se mi kvalita článků. Vždy jsem si myslel, že sem píší opravdu chytří lidé se zajímavými názory. Jak se sem teda mohl dostat tenhle odpad od naprosto PARANOIDNÍHO jedince? Jak vypadá život autora? Takovýhle člověk asi sedí doma ve sklepě a má na hlavě čepici z alobalu, aby mu systém nečetl myšlenky.
|
|
Paranoia jedince, kterou tu mnozí zmiňují, mi nepřipadá na škodu. Osobně jsem také trochu paranoidní a alespoň mě to nutí nad věcmi přemýšlet. Nicméně PŘEMÝŠLET a ne se chytit každé zmínky o čemkoliv, co se zdá býti špatné a vystavět na tom jakousi pochybnou teorii a tu pak prohlásit za "vědecky ověřený fakt".
Nejvíce mi na článku vadí následující:
Kritizováno je šmahem všechno (autor tomu říká "systém"), počínaje Coca-colou, přes státy a EU, volným trhem a kapitalismem konče (viz. ten nesmysl o dětské práci - samozřejmě nepopírám, že by se dětská práce konala, ale můj názor na to je vpodstatě vyjádřen v tomto článku: http://www.mises.cz/clanky/lesk-a-bida-detske-prace-143.aspx).
Jaké je tedy řešení?? Netvrdím, že ke každé kritice je nutné psát explicitní řešení, ono z toho někdy implicitně vyplývá samo. Kritizuje-li například někdo EU, pravděpodobně bude pro výstup z EU. Kritizule-li někdo stát, asi to bude anarchokapitalista. Kritizuje-li někdo volný trh, asi to bude socialista/komouš. Kritizuje-li někdo odpůrce Lisabonské smlouvy, asi to bude nějaký euromaniak a jeho řešením by bylo přijetí té smlouvy. Fajn, s těmi názory můžeme a nemusíme souhlasit, nicméně jsou to názory (byť leckdy nekonzistentní a nesmyslné). Co mi ale na tomto článku chybí, je jakékoliv rozuzlení problému - jaké je řešení? Co autor podporuje? Jak by autor chtěl, aby se na světě žilo? Pokud jsem si v článku všiml, kritizuje prakticky vše a nenabízí žádné řešení.
Další věc, která mi na článku vadila (už méně), je kritika lidí, kteří bezhlavě věří nějakým médiím a výzkumům, jenže autor sám dělá totéž (jen takhle bezhlavě věří jiným médiím a jiným výzkumům). Jestliže někdo píše článek o tom, že nemáme věřit tomu, co se v médiích tvrdí a de facto přistupuje ke světu tak, že nelze důvěřovat ničemu, co si sám neověřím, pak OK, ten přístup nepovažuji za až tak zcestný, i když spíše nepraktický, ale sám se k němu blížím víc než k přístupu opačnému. AVŠAK s takovým přístupem se tedy nemohu (v zájmu zachování konzistence vlastních názorů) odvolávat na cizí výzkumy, aniž si je ověřím. Například to o těch mrtvých krysách by si autor mohl ověřit klidně sám, přesto raději předkládá jen, že "někde existuje výzkum" (takových věcí je tam samozřejmě mnohem víc).
A konečně, když už někde nějaký test uvedený je, pak je značně nevědecký a nelze z něj vyvozovat závěry. Sám sice nemám moc velké znalosti chemie a biologie, nicméně mohu tvrdit, že mám značné znalosti logiky a oplývám analytickým myšlením. Nemohu tedy nic moc říkat na bio-chemické úvahy, ale rozhodně mohu poukázat na zcestnost testu, ve kterém se napřed cpeme nějakými potravinami z taháku, pak sníme bagetu, zapijeme Coca-colou a je nám blbě.
Pomocí tohoto testu bych totiž byl schopen dokázat škodlivost skoro všeho. Jako příklad uvádím nepopiratelnou škodlivost (slunečního, ale i jakéhokoliv jiného) světla. Zavřete se na měsíc do absolutní tmy. Za celý ten měsíc k Vám nesmí proniknout žádné světlo. Pak z ničeho nic vylezte ven. A jak Vám bude? HA!! SLUNEČNÍ SVĚTLO JE ŠKODLIVÉ!! Lidé, kteří chodí normálně venku snesou až 5x větší dávku světla, než vězni zavření na tmavé samotce. A mám důkaz! Stejnou metodou "důkazů" by se dala ověřit škodlivost prakticky všeho. Snězte kilo třešní a napijte se vody - ha, školivá voda! A tak dále....
|
|
|
Výzkumy existují skoro na všechno. Je to dáno několika faktory (které se neuplatní vždy, ale často):
a) pokus se dělá pořád dokola, dokud nedopadne podle předpokladu. Pak se prohlásí za úspěšný a někdy je maximální snaha vyhnout se opakování.
b) úspěchy se dostavují s blížícím se koncem grantu nebo termínem očekávané publikace (často de facto jeden termín). I když nejde přímo o lži, jde často o benevolenci v přesnosti měření či odvážné výklady, někdy s několika bulharskými konstantami.
c) někdy jde vysloveně o výsledek na zakázku nebo za účelem zviditelnění, bez ohledu na to, že za měsíc budou všichni mít potvrzeno, že to byl nesmysl. (Toto, na rozdíl od dvou předchozích, nemám z první ruky).
d) Každý výsledek je ještě interpretován a v nějaké podobě sdělován. V médiích často velmi zcestně (nebo je naopak ingnorován, i když jde o zajímavý pokrok).
|
|
|
Já s Vámi naprosto souhlasím.
Jen nesouhlasím s tím, že autor sice poukazuje na tento problém, o kterém mluvíte, ale sám nám cpe pokusy podobného ražení.
Jinak bych ještě doplnil ke svému původnímu příspěvku v diskusi:
1/ Omlouvám se za stylistiku a gramatiku, nějak jsem se u toho zjevně nesoustředil, nebo byl rozespalý, zpětně mi to připadá děsné.
2/ Netvrdím, že chemická bageta s Coca colou je zdravá. Já tak nějak i intuitivně selským rozumem předpokládám, že to zdravé nebude. Pouze poukazuji na nesmyslnost testu uvedeného v článku.
|
|
|
Urza: "Jen nesouhlasím s tím, že autor sice poukazuje na tento problém, o kterém mluvíte, ale sám nám cpe pokusy podobného ražení."
No jejda, proto jsem to tam také psal, myslím, že jsme v dokonalé shodě.
|
|
Moc se omlouvám, v článku (i když je to pochopitelně do značné míry pouze fikce-viz.právní prohlášení) by lépe vypadalo 10% roztok místo nasyceného u kyseliny citrónové. Ještě přidávám pardon za fluor ve vodě, myslel jsem že jím "vylepšují" vodu i u nás- každopádně je v drtivé většině zubních past. Pokud jde o diabetes, může si každý otestovat, co udělá lžička medu a skořice(nebo 2?- nevím, mnoho z toho, co je v článku, pramení ze soukromých rozhovorů, kdy jsem si nedělal žádné poznámky) podávaná 2x(?) denně.
|
|
Tento článek ve mě vyvolal silnou touhu poskvrnit to tu svou komentátorskou prvotinou, protože: skutečně mám rád pomatené lidi (nechci nikoho urážet, ale prostě to tak vidím) co se cítí nad vším nadřazení "vovcím" protože odhalili neskutečná spiklenecká tajemství a špinavé hry hrané se všemi (krom nich nadřazených samozřejmě). Z tohoto skvostu (článku) bych vypíchl obzvláště fluor ve vodě (psali v Enigmě že?) a oxidu chloričitého. V případě prvního bych doporučil zamyslet nad tím co píšou v Enigmě a haldy mamlasů na netu (chemtrails atd. atd. stránek a článků s těmito bludy je snad podobně hodně jako porna). A v případě druhého přečíst si relevantní pohled z druhé strany (např na sysifos.cz) a dozvědět jaký "velikán" to vymyslel a proč je to nesmysl.
|
|
|
Přidat nový komentář
Zobraz článek Pár špinavých tajemství
|