Po úspěšném vyřešení problému s kouřením s restauracích, které
naplánovala
Nečasova socialistická vláda, zbývá vyřešit ještě další problém, který
hyzdí naše hospody natolik, že by do nich kolikrát nevlezl ani pes, natož
aby do nich vstoupila pravda a láska. Tím problémem je jídlo. Čtěte pozorně,
vláda nejlépe ví, co je pro nás dobře.
Někteří lidé konzumují v restauracích jídlo. Dokonce se někdy zdá, že
je jich takových většina. Při přípravě jídla dochází k různým negativním
efektům, jako jsou například zvuky z kuchyně. Klepání masa, krájení zeleniny, mixování,
zvuky způsobené manipulací s nádobím. Vznikají také různé smrady, například
při smažení nebo pečení. Rachot mlýnku na pepř děsí malé děti. Tyto jevy ruší hosty restaurací v jejich
rozjímání a mají zajisté mnohé negativní efekty na jejich zdraví, které sice dosud nikdo nekvantifikoval, ale common sense nám říká, že asi určitě existují. Při příchodu z některých
hospod vám pak smrdí oblečení a vlasy tak, že musíte všechny hadry shodit
na balkóně (čímž můžete vyvolat veřejné pohoršení) a půl hodiny se sprchovat,
čímž roste spotřeba vody a roste vaše ekologická stopa *).
Jídlo v restauracích je špatné. Špatné. Zakázat. Budeme mít nejmodernější šikanistickou legislativu na světě a předženeme ještě fašistické Německo.
Vyspělé socialistické, pardon, vyspělé země již problém s jídlem v restauraci
již zcela nebo částečně vyřešily. Například v Severní Koreji a v Somálsku
je problém jídla v restauraci vyřešen téměř zcela. Na dobré cestě k vyřešení
problému jídla v restauracích je také Řecko, Portugalsko a Itálie, kde
se množství jídla prodaného v restauracích podařilo také velmi účinně snížit.
Například Georgios
Fotiadis. Když v roce 2003 vymejvali pitomcům hlavy ohledně referenda
ke vstupu do EU, měl plné ruce práce. Kavárna. Restaurace. Pension. Nyní
po necelých deseti letech již EU vyřešila jeho problémy s jídlem v restauraci,
potažmo s restaurací, kavárnou i penzionem. Dá se říci, že omezování jídla
v restauracích je (nejen) evropský trend v rámci programu tzv. "zklidňování restaurací".
Vzniká otázka, co budou návštěvníci restaurací dělat, až se v nich nebude
jíst. Praktickou situací například může být, že sedíte v restauraci a dostanete
hlad. Je to však zcela jednoduché. Prostě sednete do auta nebo na kolo,
samozřejmě, a dojedete se domů najíst. Nebo si necháte přivést pizzu. Případně
si vezmete předem z domova svačinu zabalenou v novinách. Možností je celá
řada.
Potom, co bude dořešen problém s kouřením i s jídlem v restauracích,
zbývá vyřešit ještě poslední problém, který hyzdí české restaurace. Jsou
jím lidé. Podobně jako příprava jídla, jsou hluční, otravní a smradlaví.
Na to, jak zlepšit prostředí v restauracích tím, že z nich vyženeme lidi,
se zamyslíme příště.
19.02.2012 D-FENS