|
Hmm, byl v uveden v cinnost nejaky automatizovany publikacni mechanismus? Neverim, ze by tuhle splacaninu DFens publikoval dobrovolne a pri smyslech
|
|
|
Pročby. Vcelku věrný popis "věcí" které se vyskytují (hlavně v Pražské MHD). :D A i jinde občas..
|
|
|
Je-li tu nějaký automatický generátor splácanin, tak už hodně dlouho. Kde jsou ty slavné časy typologize zmrdů, kdy to byla alespoň legrace. Teď je to cops hate, bikers hate a frustráti frustrátům.
Ale svůj účel to plní - ty sondy do vnitřností autorů to občas zaplatí. Když si tak pročítám ta "řešení" k jednotlivým modelovkám, řekl bych, že Fuckstix jednu kategorii vynechal :-)
|
|
|
Myslím, že mnohé vysvětluje tahle zdánlivě nedůležitá větička v závorce "(je mi skoro 26)" ;-)
|
|
|
Jestli byl (uveden v činnost), potom by se zde brzy mohl objevit test velocipédu. A to bude počátek TEOTWAWKI.
|
|
|
Ze bych to otestoval ? :)
|
|
|
Za rouhání máte černý puntík! Po třech puntících budete muset sundat sedlo ze svého kola (a ponechat trubku - sedlovku).
|
|
|
|
Já bych to spíš viděl na uvedení do činnosti nějakého haterského bota v diskuzích.
|
|
cit. "ZÁVĚREM
Pro dnešek končíme, až příště dostanu psavou (a pokud tu bude nálada to číst), zkusím s kyselostí a cynismem mně vlastními popsat např. egocentrické paviány, footballheads, kazišuky a podobné exempláře, z nichž většinu více méně známe, ale baví nás si počíst, jak je vnímají ostatní."
Jen do toho, dovolím si radu když už hodnotím, přestaňte popisovat imanentní znaky jako exces (dítě brečí, puberťák mutuje, ...) a pozorovat černobíle, a příště to bude určitě lepší, dnes to byla bída.
|
|
|
"...až příště dostanu psavou..."
dokáži dešifrovat pouze jako:"...až mi příště dojde Endiaron..."
Joo, dlouhý víkend, zavřená lékárna, stane se.
|
|
|
Souhlasim, clanek v podstate jen nudne vypocitava fakta stylem "voda je mokra, protoze je to voda". V zavislosti na veku/socialnim postaveni/miste se proste vyskytuje urcity typ chovani - dite rve, protoze vyzaduje pozornost (ze stejneho duvodu jsou urvani i teenageri), duchodce je vetsinou osamely clovek, jehoz socialni citeni prestalo fungovat nekdy kolem 60tky a proto take vyhledava pozornost, i treba negativni (nase 95ti-leta babicka dela naschvaly, kdyz ma pocit, ze si ji nikdo nevsima).
Stejne tak vyskyt ruznych frajirku a opruzu na diskotece/v klubu je uz z principu dan povahou mista. Kdyz chci mit klid, volim navstevu jineho zarizeni.
|
|
Asi mne zařadíte do kategorie mentálně retardovaných, ale mně se to docela líbilo....hluboká filosofie v tom sice není, ale zajímavý pohled to je....(jo, je mi přes padesát a průjem nemám :-)
|
|
|
Proč hned retardovaný?
Pouze velmi, ale opravdu velmi, nenáročný. Věk a zdravotní stav nehraje roli.
Ale zajímalo by mě jedno: V čem vidíte zajímavost onoho pohledu a proč.
Zejména u vědomí skutečnosti, že články na podobné téma zde už byly. Ovšem nikoli takto zajímavé, to je pravda.
|
|
Je plno lidí, kteří mě serou od pohledu, ale nebudu do nich vyrývat, protože nerad dělám vlny. Tak si tak brblám pro sebe a když u piva nikdo neposlouchá, hodím to na dfens.
Zív.
|
|
Já to nedokázal dočíst ani na třetí pokus...
|
|
K "oprsklým zmrdečkům": Nezáviďme jim jejich mládí. Jsou v rozpuku, derou se do dospělého světa a snaží se vyniknout. Ano, jsou kolikrát i k smíchu, ale neberme jim to. Nebyli jsme (nebo alespoň většina z nás) jiní. Dodneška vzpomínám na neuvěřitelné kalby, bezstarostnost, první walkmany, shánění brutálně předražených nahrávek brutálního metalu na 90 minutových Maxelkách a jejich hlasité přehrávání na dvojčatech z ostravské burzy. Na hlučné jízdy MHD v alkoholovém opojení (nezřídka na netopýra). Tenkrát mi taky patřil svět a ostatní nad pětadvacet byli chytrolíni, fotříci, báby a geronti.
Mimochodem si nelze nevšimnout v častých recenzích věkových skupin faktu, kdy obyvatelstvo mimo kritikovu věkovou skupinu jsou zmrdi, mlamojové, frikulíni, genonti, doochodci a pod. Velmi rád bych si přečetl od stejných autorů článek tak po 30 či 40 letech. Schválně kam se to posune. Pokud dotyčný bude ještě schopen zvládat soudobé komunikační technologie, bude chudý, nemocný, protivný a otrávený životem. To zas bude maso...
|
|
|
Tak tohle je moc pekne popsane. Souhlasim a taky by me ten clanek "a jeste po triceti letech" zajimal.
|
|
Klasika. Kritiky prodejen LIDL jsou takovým českým koloritem vohnoutků, kteří tam dle všeho nikdy nebyli; přitom se z nich postupně staly obchody, kde se dá koupit (při troše umu) velmi kvalitní zboží. Samozřejmě ale patřičně naceněné.
Už je to nuda.
|
|
|
Pockat pockat...Velmi kvalitni zbozi? A ktere je na mysli? Mozna 1-2 vyrobky, mozna..Jinak je tam dilem to, co vsude jinde, a dilem priserne veci typu cokolady vyrobene ze skorapek orechu a podobne...Ja obcas, kdyz neni jineho zbyti, tam zajdu pro nejake pecivo/kus salamu, ale nic jineho tam nekoupim - napriklad piti tam maj mozna 2 typy mineralek a pak nejake ty jejich priserne sracky, co se fakt nedaj pit (zato stojej 5korun 2 litry, nebo tak nejak)
|
|
|
V LIDLu lze například koupit podle mého názoru nejkvalitnější na českém trhu běžně dostupný Radler a Weizenbier privátní značky Grafenwalder:
http://www.lidl.cz/static_content/lidl_cz/images/CZ/pruvodce_nakupem_pivo.pdf
Šmejdy za pár korun Deep, Argus a podobně samozřejmě za nic nestojí.
|
|
|
Njn, kdyz to ja nepiju...zato tam nemaj ani Coca Colu, ani Pepsi Colu. Teda obcas jsem to snad i nekde videl, ale to byl nejaky omyl asi :-)
|
|
|
OK. Nijak detailně jsem ostatní zboží nezkoumal, ale dělá to na mě dojem, že tam nabízejí dva typy zboží:
1) Levné šmejdy z místní a hlavně asi polské produkce
2) "Dražší" zboží, které je buďto přímo německé, nebo je shodné s tím, co se prodává i v německém LIDLu
Co se týče elektroniky a asi i ostatního spotřebního zboží, tak to, co je prodáváno pod privátní značkou Silvercrest samozřejmě nejsou žádné značkové nebo Hi-Tech výrobky, ale funkční a na svojí cenovou kategorii spolehlivé výrobky. Tedy něco ve stylu privátních značek Medion, Tevion a spol. německého řetězce ALDI.
Já osobně už drahně let používám autorádio, které má za tehdy 2500 Kč čtečku SD karet, USB vstup, dálkové ovládání a narozdíl od mnou testovaného Blaupunktu za skoro trojnásobek i funkční integrované Bluetooth Handsfree.
Slušnou funkčnost a výdrž mají i třeba akumulátory ("nabíjecí baterky") nebo univerzální dálkové ovladače:
www.digilidi.cz/univerzalni-dalkovy-ovladac-z-lidlu-proc-ne
Za špičku považuji čistič koupelen WC "značky" W5 (žlutá plastová litrovka s mechanickým rozprašovačem). Na rozdíl třeba od Sava, které pouze leptá silikon, pokožku a plíce, tohle fakt funguje ...
|
|
|
Zajímavý post. Taky jsem si všiml, že v LIDL jsou takové kategorie.
Přidávám ještě že se tam nechá koupit velmi slušná Schvardsvaldská šunka a onehdá jsem si tam koupil špekáčky (ne opékáčky a jiné sra.ky) s tuším 80%+ masa a i chuťově dobré. (prověřeno a otestováno nad ohněm mnou a i známým)
Od W5 používám olej 5W-40 (splňuje spousta specifikací i na můj povoz) za origo si nestydí výrobce říkat i přes 700KČ/litr (ale nechá se dostat s řádným kusem štěstí i pod 200KČ/litr) a tento od W5 za stabilní kilčo. Měním raději častěji včetně filtrů samozřejmě, než je předepsáno a dle diagnostiky i reálných zkušeností zatím v poho.
Od W5 jsem tuším ještě zkoušel nějakou další autochemii a nebyla špatná.
Dodávám že ty uzeniny nejsou v té kategorii 100kg za kačku, ale jsou o něco levnější než co si za totéž říkají ostatní řetězce.
Moc často tam nechodím, mám to tam zde z ruky, ale zjednodušený pohled LIDL=šmejd není pravdivý.
|
|
|
Dobrý český weizen dělá Primátor v Náchodě (dá se koupit v tesku) nebo Černá Hora (jejich weizen se jmenuje Velen). Neví ještě někdo o nějakém??
Pokud má někdo namířeno do Pobaltí, můžu jako "pivně" docela vyspělou a chutnou zemi doporučit Litvu. Jejich výborný weizen, který je často na čepu a samozřejmě v každé samošce, se jmenuje Švyturys-Baltasis.
|
|
|
S běžně dostupnými Weizenbiery (tedy z větších pivovarů) je to u nás zatím bída. Velen od Černé hory je z těch běžně dostupných asi opravdu nejlepší. Primátorský Weizenbier je na mě moc navoněný hřebíčkem a navíc z toho páchne klasická chemie používaná v triu chemiček Svijany/Rohozec/Primátor (náhražky sladu, Aspartam, kuler, Tetrahop a spol.). Často piju v restauraci Potrefena husa Hoegaarden od Staropramenu - sice to není Weizenbier, ale blízký příbuzný Witbier. Ono je druhů a poddruhů pšenic víc. V tomto článku je to popsané i s nějakými tipy na pšenice od minipivovarů:
www.pivnici.cz/clanek/neni-psenice-jako-psenice/
Plzeňskojihoafrické chemické závody nakupují v holandském pivovaru Grolsh lehce podprůměrný podivně navoněný Weizenbier a prodávají ho jako "plzeňský" Fénix. Sice to není žádný zázrak, ale na rozdíl od vlastní plzňské syntetické produkce je v pohodě pitelný:
pivnirecenze.cz/8810-recenze-fenix
Pro mě je mezi produkcí z velkých pivovarů absolutní špička Weizenbier od německého pivovaru Erdinger. U nás jsem ho nikde točené nepotkal, ale naštěstí ho točí v rakouských Alpách prakticky v každém lyžařském středisku, a tam jsem dost často. Lahváče Erdinger si kupuju u nás v malé pivní speciálce:
www.pivoerdinger.cz/clanky/erdinger-s-jemnymi-kvasnicemi
|
|
|
Je dost velky rozdil, jestli je to lidl s pekarnou, nebo bez a jestli stacili uz vyhodit/zavrit puvodni vedeni. Lidl s novym vedenim a s pekarnou vetsinou nabizi vynikajici pecivo (ve srovnani s jinymi retezci v pomeru cena/kvalita), nejake pomazanky a syry, ktere jinde nejsou, maso z nizsi casti cenoveho spektra v uchazejici kvalite, par dobrych zmrazenych vyrobku a sem tam nejake spotrebni zbozi podivneho puvodu.
Mam od nich za 600 kc kombinezu, kterou pouzivam jako jeskynarskou, je pohodlna, nenici se, vyrovna se tomu, co se prodava normalne za 3000+ (navic v omezenem barevnem provedeni a v divnem strihu) a jeste ma lepsi vnitrni vrstvu.
Co se kvality tyce, predbehli tesco (nebo tesco se propadlo).
|
|
|
Jo, v lidlu maji i velmi kvalitni zbozi.
Sunka s 95% masa, ktera se jinak dost spatne shani je v lidlu hned v nekolika verzich. V celkem slusne kvalite maji i zeleninu, pak klasika jogurty-tvarohy-mliko.
Takze kvuli sunkam a zelenina na bezny denni nakup chodim tam. Na mesicni pak vetsinou Globus.
|
|
|
Fak by mě zajímalo, jak lze šunku s 95% masa vyrobit.
Tedy jinak než dodáním 5% modifikovaného škrobu.
Normání, nelídlovaná, šunka obsahuje 100% masa. Tedy pokud ji nekoupíš vcelku, že.
|
|
|
|
Nedává se do šunky voda, cukr a sůl?
|
|
|
voda ne, teda do té vaší možná jo, spolu se škrobem a želatinou :-)
|
|
|
Dělal jsem šunku doma jen jednou takže jsem jel podle návodu. Dost dobře nechápu jak ji budete "vařit" aniž byste tam vodu přidal (čímž samozřejmě nepopírám že to nějak jde, ten jeden pokus byl prostě jen abych to zkusil...)
|
|
|
Maso nakrájíte na kostky, posolíte normální a troškou dusitanové soli a pak promícháváte. Tím se pustí nějaká ta šťáva a kostky se "omelou" a hezky se pak spojí.
Pak to napresujete do vhodné nádoby a uvaříte v hrnci vody.
Hotovo.
|
|
|
Jo tomuhle se teď říká šunka! Tak to jo.
A jak do toho strkáš tu kost?
_________________________
Já myslel, že se to dělalo jen za socializmu, z králíků, strýc mi to popisoval jako raritu domácího řeznického kutilství.
|
|
|
Zjevně nedostatek znalostí kompenzujete nedostatkem vychování :-)
http://suroviny.gastronews.cz/zboziznalstvi-sunka
|
|
|
Nu, možná je potíž v tom, co jsem ochoten jako šunku přijmout.
Že existují i další různé druhy, je možné, ale nezajímají mě, protože na stůl nepřijdou.
Můj nedostatek znalostí začal bytnět s objevováním se na pultech šunky z kolen, drůbeží šunky, párty šunky, sojové šunky (tofu šunky) a podobných lahůdek, které si musím odepřít.
|
|
|
V lidlu se da sehnat 95% sunka? to je celkem husty, doted jsem nejvetsi procentaz u balene sunky videl u vietnamce (prazska sunka, 90%)
|
|
Tyhle články z poslední doby jsou nějaký sociální experiment, co ještě čtenáři snesou, než návštěvnost klesne? Podle mě je méně někdy více...
|
|
|